Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Στην χώρα που απαγορεύεται να οδηγήσεις μια έγκυο σκύλα πάνω από 50 χιλιόμετρα για να γεννήσει υποχρεώνουν τις γυναίκες να οδηγούν 120

Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης //

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ζητούν οι Νοσοκόμες και η κίνηση στήριξης της κατάληψης

Από τις 1 Φεβρουαρίου του 2017 στην πόλη Σελέφτεο της Β. Σουηδίας τελεί υπό κατάληψη η Κλινική μαιευτικής του Νοσοκομείου από τους κατοίκους της πόλης! Με απόφαση της Περιφέρειας μετά από εισήγηση των Σοσιαλδημοκρατών και Πράσινων και την στήριξη των ξενοφοβικών καταργήθηκε η Κλινική για λόγους οικονομίας. Οι «δεξιοί» δεν θέλαν να καταργηθεί αλλά να το πάρει εργολάβος. Τα κρατικά και κυβερνητικά σωματεία δεν έβγαλαν κουβέντα!

Οι ετοιμόγεννες πρέπει να κάνουν 120 χιλιόμετρα μέχρι την πλησιέστερη πόλη Σούντσβαλ για να γεννήσουν. Υποχρεώνουν τώρα τις μαίες να κάνουν μαθήματα γέννας μέσα σε αυτοκίνητο!!

Η τεράστια έλλειψη μαιών νοσοκόμων από την μια και η άσκηση μιας άγριας πολιτικής λιτότητας από την άλλη έχει συρρικνώσει τα τμήματα Μαιευτικής των Νοσοκομείων. Ότι δεν βγάζει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό κλείνει. Έτσι απλά! Στις 20 Αυγούστου σε 15 πόλεις της Σουηδίας έγιναν πορείες από τις νοσοκόμες για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί χωρίς φυσικά να εισακουστούν ! Δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Στην πόλη Γκέτεμποργκ πριν λίγες μέρες αρνήθηκαν σε ετοιμόγεννη να μπει στο Ανατολικό Νοσοκομείο της πόλης και ήταν αναγκασμένη να γεννήσει στο πάρκινγκ του επόμενου!

Στην πόλη Σελέφτεο καταργήθηκαν ταυτόχρονα και το ορθοπεδικό και το χειρουργικό Τμήμα!  Στην πόλη που ζει η 90χρονη μάνα του Σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργού Λεβεν!

Στην χώρα που απαγορεύεται να οδηγήσεις μια έγκυο σκύλα πάνω από 50 χιλιόμετρα για να γεννήσει υποχρεώνουν τις γυναίκες να οδηγούν 120.

(Το σύνθημα στη φωτό: Στοπ στην σφαγή της περίθαλψης! Στήριξε την εκδήλωση σε όλη την χωρα. Διέδωσε τις πληροφοριες που θα κυκλοφορήσουν σύντομα)

________________________________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Δούλεψα σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης. Από το 2011 μένω στην Σουηδία στην πόλη Σβεγκ και δουλεύω στον δήμο της Χεργιεντάλεν σαν διευθυντής τεχνικών και κοινωνικής υποδομής.