Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Στηρίζουν την πρόταση Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού οι αεροπορικές εταιρείες

«Να υιοθετηθεί επειγόντως» η πρόταση Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού ζητά η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ), απόδειξη πως εξυπηρετεί την ανάγκη για επαναφορά στην κερδοφορία των αεροπορικών ομίλων -που έχουν λάβει πλουσιοπάροχες επιδοτήσεις λόγω πανδημίας- και όχι την ανάγκη για προστασία της υγείας και της ζωής.

«Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Μητσοτάκη θα πρέπει να υιοθετηθεί επειγόντως από την Κομισιόν και όλες τις χώρες μέλη» αναφέρει ο γενικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος της ΙΑΤΑ, Αλεξάντρ ντε Ζουνιάκ, σε ανοιχτή επιστολή του προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέτει και στηρίζει προτάσεις που ευνοούν την κερδοφορία σε Τουρισμό και αερομεταφορές σε επίπεδο ΕΕ. Ενόψει της τουριστικής περιόδου του 2020 είχε προτείνει πληρότητα 100% στα αεροπλάνα. Αντίθετα δεν δείχνει τον ίδιο …ζήλο για τη θωράκιση του συστήματος Υγείας και για μέτρα σε σχολεία και χώρους δουλειάς.

Με κριτήριο την επιστροφή στην κερδοφορία ο επικεφαλής της ΙΑΤΑ αναφέρει πως «οι εμβολιασμοί είναι ένας θεμελιώδης παράγοντας για το ασφαλές άνοιγμα και πάλι των συνόρων και την τόνωση της οικονομικής ανάκαμψης» και προσθέτει πως «ένα πανευρωπαϊκό, αμοιβαίως αναγνωρισμένο πιστοποιητικό εμβολιασμού θα ήταν ένα σημαντικό βήμα που θα έδινε στις κυβερνήσεις την εμπιστοσύνη να ανοίξουν με ασφάλεια τα σύνορά τους και στους επιβάτες την εμπιστοσύνη να ταξιδεύουν αεροπορικώς χωρίς το φράγμα της καραντίνας».

Εξηγεί πως οι 290 αεροπορικές εταιρείες, που εκπροσωπεί η ΙΑΤΑ και εκτελούν το 82% των πτήσεων παγκοσμίως, θέλουν ένα κοινό πιστοποιητικό εμβολιασμού διότι θα μπορούσε να συμβάλει «στην αποκατάσταση της κινητικότητας σε παγκόσμια κλίμακα, κάτι που είναι θεμέλιο για την αποκατάσταση της οικονομικής δραστηριότητας στα επίπεδα που βρισκόταν πριν από την κρίση».

Καθιστά σαφές πως για την αναζωογόνηση των κερδών των ομίλων των αερομεταφορών αλλά και του Τουρισμού «η πρόταση του πρωθυπουργού Μητσοτάκη για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα είναι βασικός παράγοντας που θα το επιτρέψει αυτό».

902.gr

Lufthansa: Έλαβε κρατική ενίσχυση 9 δισ. ευρώ και προχωρά σε… απολύσεις 30.000 εργαζόμενων!