Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Στη μάχη για την ενημέρωση με αύξηση της κυκλοφορίας του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»

Η πανδημία του κορονοϊού – «ante & intra portas», απογυμνώνει (και ταυτόχρονα ισοπεδώνει) σε καθημερινή βάση τα αποδιαρθρωμένα καπιταλιστικά δημόσια συστήματα υγείας (τα πάλαι ποτέ «Ε.Σ.Υ.») και μάλιστα των πιο ισχυρών και πλούσιων καπιταλιστικών χωρών.

Χώρες που απροκάλυπτα βγάζουν στην επιφάνεια τις κανιβαλικές τους διαθέσεις, ενάντια στους λαούς όπου γης, μπροστά στα ισχυρά πλήγματα που δέχονται οι οικονομίες τους: το «όλοι μαζί μπορούμε» γίνεται «κοινωνική ευθύνη» και «σφάξε με αγάμ ν’ αγιάσω» για τους ανήμπορους και τη λαϊκή οικογένεια, οδηγώντας σε απομόνωση, ανασφάλεια, χειραγώγηση και φυσικά στην χωρίς όρους και όρια αποδοχή των κάθε είδους αυταρχικών πρακτικών του αστικού κράτους.
Θέλουν φοβισμένους ανθρώπους, έρμαια κάθε διασπειρόμενης είδησης και παραπληροφόρησης, «ενόχους» ή αποδιοπομπαίους τράγους, που να δέχεται αδιαμαρτύρητα, ακόμα και χειροκροτεί τα πάντα.

Σήμερα να κάτσει σπίτι του -στ’ αυγά του για την ακρίβεια και μετά το τέλος της επιδημίας, σε υπερθετικό βαθμό -στην «νιοστή» που λέγαμε στα μαθηματικά όλα εκείνα τα μέτρα που ζήσαμε «προ κρίσης» και με την κρίση και με την αναιμική ανάκαμψη που δεν μπόρεσε να πάρει τα πάνω της: μέτρα κυρίως οικονομικά και κοινωνικά –και μεταξύ αυτών αποδιάλυση της παιδείας, της δημόσιας ασφάλισης, υγείας και πρόνοιας και όλα τ’ άλλα που ξεκίνησε ο Σύριζα και συνεχίζει / επαυξάνει η ΝΔ του Μητσοτάκη: πετσόκομμα συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και άλλων κολοβών ελευθεριών, λιβάνισμα των δολοφόνων του ΝΑΤΟ, των αμερικανών και της ΕΕ, αποδοχή κάθε είδους πακέτων διάσωσης των επιχειρηματικών ομίλων, μηχανισμών παρακολούθησης που μπήκαν σε εφαρμογή για να μείνουν, περιορισμός συνταγματικών δικαιωμάτων έκφρασης και δράσης και πολλά ακόμη (ρατσισμός, προσφυγικό κά)

Και εμείς τι;

Μακριά από μύθους και ψευδαισθήσεις, αντιμετωπίζουμε με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αισιοδοξία  το σήμερα -με την περίπλοκη και πρωτόγνωρη καθημερινότητα και προετοιμαζόμαστε για το αύριο

Οι ΚΚΕδες προσαρμόσαμε συνταγμένα από την πρώτη στιγμή, τη δράση μας στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης της δημόσιας υγείας, των συμπολιτών μας, αλλά και των μελών μας – απαιτώντας παράλληλα να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού, των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ήδη μπροστά στη νέα κατάσταση -εκτός από το Ριζοσπάστη και τον 902. gr λειτουργούν σε νέα βάση τα κομματικά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης ΚΚΕ ΚΟΜΕΠ ΚΝΕ κά.

Μένουμε σπίτι δυνατοί

Κομματικός Tύπος, όπλο για τις αποφασιστικές μάχες

«…η εφημερίδα δεν είναι μόνο ο συλλογικός προπαγανδιστής και συλλογικός διαφωτιστής, μα και συλλογικός οργανωτής. (…)
Με τη βοήθεια της εφημερίδας και σε σύνδεση με αυτή θα διαμορφώνεται από μόνη της μια μόνιμη οργάνωση που θα απασχολείται όχι μόνο με την τοπική, μα και με τη συστηματική γενική δουλειά, που θα μαθαίνει στα μέλη της να παρακολουθούν προσεχτικά τα πολιτικά γεγονότα, να εκτιμούν τη σημασία τους και την επίδρασή τους στα διάφορα στρώματα του πληθυσμού, να επεξεργάζονται τις κατάλληλες μεθόδους, με τις οποίες το επαναστατικό κόμμα θα επιδρά πάνω σ’ αυτά τα γεγονότα» (Β.Ι. Λένιν, «Από πού ν’ αρχίσουμε;»)

τέλος των μύθων και των ψευδαισθήσεων

Ο Ριζοσπάστης αποτελεί το αναντικατάστατο μέσο ενημέρωσης: στις 7 του Μάρτη ξεκίνησε η 4/μηνη καμπάνια από στελέχη, μέλη, φίλους και οπαδούς του Κόμματος, με αυξημένα πλάνα διακίνησης για ένα πλατύτερο πολιτικό άνοιγμα στο λαό, αλλά αυτή η δράση -χωρίς να σταματήσει εντελώς, περιορίστηκε αναγκαστικά εξαιτίας των μέτρων:
Αυτή τη στιγμή -πέρα από το εργαλείο του διαδικτύου η προσπάθεια ενημέρωσης επικεντρώνεται στην αύξηση του δικτύου συνδρομητών μέσω της ΣΕ (βιβλιοπωλείο + εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή) -με δελεαστικές προσφορές και για βιβλία για τον «Οδηγητή», την ΚΟΜΕΠ κλπ.

🕛  Οι συνδρομητές του Ριζοσπάστη, ενημερώνονται έγκυρα και έγκαιρα (αργά το βράδυ της περασμένης, πριν από τον καθένα -πριν ακόμη η εφημερίδα αναρτηθεί στο διαδίκτυο!)

SYNDTROMH RIOZOS ODHGHTHS SEP KOMEP

🔺🔺  Μαθαίνουμε την Αλήθεια 🔻
«Μένουμε δυνατοί, δεν μένουμε σιωπηλοί»

✔️  ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ, προστατεύουμε τον εαυτό μας, την οικογένειά μας, τους συντρόφους και φίλους, τους συναδέλφους μας.
✔️  ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΙΩΠΗΛΟΙ μπροστά στις ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Αναδεικνύουμε και διεκδικούμε όλα αυτά, τα οποία ήδη έπρεπε να είχαν γίνει για να αντιμετωπιστεί η πανδημία.
✔️  ΣΠΑΜΕ ΤΟ ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ που θέλουν να επιβάλουν η κυβέρνηση και η μεγάλη εργοδοσία στο όνομα του «όλοι μαζί να ξεπεράσουμε κι αυτήν την κρίση», απαύγασμα μιας υποκριτικής αστικής ηθικής.

Πολύ απλά, γιατί δεν μπορούμε «όλοι μαζί» να κάνουμε τις προσλήψεις υγειονομικών, να επιτάξουμε τον ιδιωτικό τομέα, να πάρουμε μέτρα πρόληψης και προστασίας, παρέχοντας όλα τα απαραίτητα εργαλεία και μέσα προστασίας των εργαζομένων.
Αυτά, στο πλαίσιο αυτού του συστήματος, οφείλει να τα κάνει η κυβέρνηση και το κράτος του οποίου ηγείται, μαζί με την τάξη που έχει την πραγματική εξουσία και ιδιοκτησία.

Κι αυτό μέχρι η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα «όλοι μαζί», ενωμένοι, να τους παραμερίσουν οριστικά και αμετάκλητα και να οικοδομήσουν μια κοινωνία όπου τα κοινωνικά αγαθά θα βρίσκονται στην προτεραιότητα, σε αντίθεση με το καπιταλιστικό κέρδος που οδηγεί στο θάνατο συνανθρώπους μας.

✔️   ΔΕΝ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ.
Όμως, αυτή εμπεδώνεται όταν ένα κράτος αναλαμβάνει τη δική του πρωταρχική ευθύνη.

Η επικοινωνιακή στρατηγική της κυβέρνησης ΝΔ να τα ανάγει όλα στην «ατομική ευθύνη» είναι ύπουλη, εκ του πονηρού, ακριβώς γιατί κρύβει από τον λαό τη μεγάλη αλήθεια.

✔️  ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ενίσχυσης των εργαζομένων, των αυτοαπασχολουμένων, που δέχτηκαν πλήγμα από τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν.

  • Αρνιόμαστε την πολιτική «καραντίνα», αντιπαλεύουμε την «καραντίνα» στη σκέψη. Σκεφτόμαστε, μελετάμε και δρούμε, αντιμετωπίζοντας το σήμερα, προσαρμόζοντας τη δράση μας, με το βλέμμα όμως στο αύριο, προετοιμάζοντας το αύριο.
  • Mένουμε δυνατοί, παλεύουμε για μέτρα προστασίας της ζωής και των δικαιωμάτων μας, προβάλλουμε τη μόνη προοπτική για την εργατική τάξη, την πλειοψηφία του λαού μας, τη νέα κοινωνία, το σοσιαλισμό.

Ενημερωνόμαστε καθημερινά έγκαιρα και έγκυρα!

Καλημέρα_με_το_ΡιζοσπάστηRIZOSPATIS click ANANEWSH

RIZOS SYNGROMH