Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Στη Φυλακή ο ψευτογριατρός – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του

Στην φυλακή οδηγείται ο 47χρονος Νίκος Κοντοστάθης για βαριές κατηγορίες που του αποδίδονται, μεταξύ των οποίων και για τους θανάτους τριών βαριά νοσούντων ασθενών, δύο ανήλικων και ενός ηλικιωμένου, μετά την απολογία του στον ανακριτή.

Πρόκειται για τον Νίκο Κοντοστάθης, ο οποίος κατηγορείται για την εξαπάτηση τουλάχιστον 45 ανθρώπων τρεις εκ των οποίων, δύο παιδιά ηλικίας 14 και 16 ετών και ένας 76χρονος έχασαν τη ζωή τους. Εμφανιζόταν ως διακεκριμένος γιατρός σε βαριά νοσούντες ασθενείς, κρίθηκε με τη σύμφωνο γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της απάτης, της αντιποίησης ιατρικού επαγγέλματος και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Ο 47χρονος Νικόλαος Κοντοστάθης, ή «Νικόλας Κόντος», ή «κύριος Νικολάου», ο οποίος άλλαξε πολλές φορές ταυτότητα, προσωπικότητα και ζωή. Από το 2015 μεταμορφώθηκε σε διεθνούς φήμης γιατρό που πέρασε από το Βατικανό, σπούδασε στην Αμερική και ανέπτυξε ερευνητικό έργο στο μεγαλύτερο ινστιτούτο της Ελβετίας.

Ο «απατεώνας με τα χίλια πρόσωπα» έπεσε τελικά στα χέρια της Αστυνομίας από ένα λάθος που έκανε, δηλαδή να πληρώσει με επιταγή τα δίδακτρα του σχολείου των παιδιών του, με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί ότι είναι αυτός που φέρει την ευθύνη για τον θάνατο τριών ανθρώπων, ανάμεσά τους, μάλιστα, δύο παιδιά, οι οποίοι δέχθηκαν τις εναλλακτικές του θεραπείες με παράγωγα κάνναβης και μαντζούνια από το Πήλιο, και δυστυχώς τελικά «έφυγαν» από τη ζωή λίγους μήνες αργότερα χτυπημένοι από την επάρατη νόσο.

Αδιευκρίνιστο είναι αν μεταξύ αυτών που ξεγέλασε είναι και οι γιατροί με τους οποίους συνεργαζόταν. Η δημοσιοποίηση των στοιχείων του 47χρονου φαντομά, μετά από εισαγγελική διάταξη, εκτιμάται ότι θα αποκαλύψει πολλά περισσότερα θύματα του απατεώνα γιατρού.