Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Στη χώρα μας Ινγκενμποργκ, «πετσωμένη» δημοσιογραφία, Πορτοσάλτε, ΣΚΑΙ…

Στη χώρα του Πορτοσάλτε και της σχολής δημοσιογραφίας ΣΚΑΙ, ο Έλληνας πρωθυπουργός εξεμάνη και …εξετράπη γιατί Ολλανδή δημοσιογράφος τον ρώτησε και του ανέφερε αυτά που συνεχώς γράφει ένα μεγάλο μέρος του ευρωπαϊκού Τύπου και καταγγέλλουν ανθρωπιστικές οργανώσεις καταθέτοντας πειστικά τεκμήρια.

«Γνωρίζω ότι στην χώρα σας μπορείτε να κάνετε ευθέως ερωτήσεις…»… Στη χώρα μας πάλι, κυρία Ινγκενμποργκ, «πετσωμένη» δημοσιογραφία, Πορτ(δ)οσάλτε, ΣΚΑΙ…

Υπενθυμίζουμε ότι η δημοσιογράφος Ινγκενμποργκ Μπέγκελ έκανε το ακόλουθο ερώτημα: «Πρωθυπουργέ Μητσοτάκη, πότε επιτέλους θα σταματήσετε να λέτε ψέματα. Ψέματα για επαναπροωθήσεις, ψέματα για το τι συμβαίνει με τους πρόσφυγες στην Ελλάδα; (…) Υπάρχουν ατράνταχτα στοιχεία εσείς επιμένετε να το αρνείστε και να ψεύδεστε. Αυτό είναι ναρκισσιστικό. Γιατί δεν είστε ειλικρινής και να δηλώσετε ότι οι Βρυξέλλες σας άφησαν μόνους. Να πείτε “περιμέναμε έξι χρόνια, πρέπει να μετεγκατασταθούν. Τώρα που έχω εγώ την ευθύνη ναι πραγματοποιώ σκληρές, βαρβαρικές επαναπροωθήσεις».

Ο κ. Μητσοτάκης έχασε την ψυχραιμία του, και κατηγόρησε τη δημοσιογράφο ότι “ψεύδεται”» και ότι «εμφανώς θυμωμένος και έδωσε μια μακροσκελή απάντηση, που γινόταν ολοένα και πιο οργισμένη» ξεκινώντας ως εξής: «Γνωρίζω ότι στην χώρα σας μπορείτε να κάνετε ευθέως ερωτήσεις. Δεν σας επιτρέπω να προσβάλλετε εμένα ή τον ελληνικό λαό σε αυτό το κτίριο».

Βέβαια ο κ. Μητσοτάκης δε διέψευσε τις επαναπροωθήσεις, ενώ εμμέσως αποδέχτηκε τη βάρβαρη στάση έναντι των προσφύγων: «Έχουμε μία πολύ σκληρή αλλά πολύ δίκαιη πολιτική στο μεταναστευτικό».

Από χτες βράδυ ξεκίνησε μια συντονισμένη επίθεση στην δημοσιογράφο τόσο από Έλληνες συναδέλφους της που είτε άμεσα είτε έμμεσα την κατηγορούν για φιλοτουρκική προπαγάνδα, ενώ τα τα υπηρετόντα την κυβέρνηση τρολ εξάντλησαν κάθε απόθεμα λάσπης σε βάρος  Ινγκενμποργκ Μπέγκελ .

vivlio mpelogiannis