Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Στις 26 Μάη, σφυροδρέπανο και κόκκινο γαρύφαλλο σε όλες τις κάλπες!

Γράφει ο Νίκος Μόττας //

Το ‘χουμε ξαναδεί το έργο. Με άλλους πρωταγωνιστές, διαφορετικά σκηνικά, κοστούμια και μουσικές, αλλά με το ίδιο μπαγιάτικο, άνοστο σενάριο.

Σε κάθε εκλογική μάχη, η αστική τάξη και τα επιτελεία της θέτουν στο λαό ψευδεπίγραφα διλήμματα, ξαναζεσταίνουν τη θεωρία του «μικρότερου κακού», σκορπούν υποσχέσεις και αυταπάτες, στήνουν αναχώματα στη λαϊκή ριζοσπαστικοποίηση.

Από τον δικομματισμό του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, φτάσαμε σήμερα στο δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ. Χρόνια τώρα η πολιτική αντιπαράθεση των διεκδικητών της αστικής εξουσίας κινούνταν γύρω από κάλπικα δίπολα: Απ’ το «Δεξιά-Αριστερά» περάσαμε το «Μνημόνιο-αντιμνημόνιο» και σήμερα στο «Πρόοδος ή συντήρηση».

Ο λαός μας έχει πείρα: Είδε την «Αριστερά» να κυβερνά ως Δεξιά, εφαρμόζοντας όλο το αντιλαϊκό-αντεργατικό πλαίσιο που κληρονόμησε απ’ τους προκατόχους της και μάλιστα να το εμπλουτίζει.

Είδε τους δήθεν «αντιμνημονιακούς» να ψηφίζουν – από κοινού με τους «μνημονιακούς» – νέα βάρβαρα μνημόνια διαρκείας.

Είδε πολλές φορές το παλιό να πλησιάζει μασκαρεμένο σα νέο, πάνω σε καινούργια δεκανίκια, βρομώντας νέες μυρωδιές σαπίλας.

Τέτοια μυρωδιά σαπίλας αναδύεται και σήμερα από το βούρκο του αστικού πολιτικού συστήματος, εκεί όπου τα απομεινάρια της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ συναγωνίζονται σε υποσχεσιολογία και εμπόδιο ελπίδας τη Νέα Δημοκρατία.

Δεκάδες κόμματα, μόνο δύο πολιτικές

Στις 26 Μαϊου ένα είναι το εκλογικό αποτέλεσμα που θα ταρακουνήσει την άρχουσα τάξη και το πολιτικό της σύστημα: Ισχυρό ΚΚΕ παντού, στην ευρωβουλή, σε περιφέρειες και δήμους. Αποδείχθηκε και αποδεικνύεται, άλλωστε, καθημερινά πως κόμματα και παρατάξεις υπάρχουν πολλές, μόνο δύο όμως πολιτικές κατευθύνσεις – η πρόταση του ΚΚΕ και η πρόταση όλων των υπολοίπων.

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, συνολικά ο λαός μας μπορεί και πρέπει να χρησιμοποιήσει την συσσωρευμένη πείρα του. Το ΚΚΕ δεν έλειψε από κανένα δίκαιο αγώνα για τα λαϊκά συμφέροντα. Εκατό χρόνια μετά την ίδρυση του παραμένει το πιο νέο κόμμα, πρεσβεύοντας το καινούργιο, το ιστορικά αναγκαίο, το πραγματικά προοδευτικό για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού.

Διότι, σήμερα, πραγματικά προοδευτικό είναι ακριβώς η ικανοποίηση των διευρυνόμενων σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Πραγματικά σύγχρονο και προοδευτικό είναι να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι μόνιμη και σταθερή δουλειά, δωρεάν Παιδεία, Υγεία-Πρόνοια, πρόσβαση στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό, υποδομές αντισεισμικής, αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας. Αληθινά προοδευτικό είναι να είναι οι εργαζόμενοι, ο ίδιος ο λαός, αφέντης του πλούτου που παράγει. 

«Πρόοδος» δεν είναι τα μνημονιακά εκτρώματα που από κοινού ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΚΙΝΑΛ. Ουδεμία σχέση με «πρόοδο» έχουν η εργασιακή ζούγκλα, οι μισθοί των 300 και 400 ευρώ, η υπονόμευση του απεργιακού δικαιώματος, η φοροληστεία, οι πλειστηριασμοί κατοικιών και το ξεδιάντροπο «ξέπλυμα» του αμερικανονατοικού ιμπεριαλισμού – πολιτικές στις οποίες, παρά τις επί μέρους διαφοροποιήσεις τους, ταυτίζονται τα αστικά κόμματα.

Στις 26 Μαϊου μπορεί να γίνει ενα βήμα μπροστά.

Να τιμωρηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ που κορόιδεψε και εξαπάτησε πλατιά λαϊκά στρώματα. Να μην δωθεί κανένα συγχωροχάρτι στη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ που για δεκαετίες πρωταγωνίστησαν στην επιβολή αντιλαϊκών πολιτικών. Να απομονωθεί και να τσακιστεί πολιτικά το ναζιστικό, εγκληματικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ της Ευρώπης του Σοσιαλισμού και να καταδικαστεί το αντιλαϊκό οικοδόμημα της Ε.Ε. του κεφαλαίου και των μονοπωλίων. 

Στις 26 Μαϊου ο λαός πρέπει να πάει στην κάλπη με το κεφάλι ψηλά, χωρίς φόβο, να στηρίξει τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης, έχοντας στραμμένο το βλέμμα στο αύριο. Γιατί την επόμενη μέρα των εκλογών, όταν τα ιλουστρασιόν προεκλογικά φυλλάδια και τις μεγαλόστομες υποσχέσεις των αστικών κομμάτων θα τα σαρώνει ο άνεμος, το ΚΚΕ και το ταξικό κίνημα θα βρίσκεται και πάλι σε κάθε εργοστάσιο, σε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, στο πλευρό του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας. Την επόμενη μέρα, ένα ενισχυμένο ΚΚΕ αποτελεί εγγύηση για ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση σε όλα τα μέτωπα.

Ψυχή βαθιά και καλό βόλι, λοιπόν, με σφυροδρέπανο και κόκκινο γαρύφαλλο σε όλες τις κάλπες!

____________________________________________________________________________

Νίκος Μόττας Γεννήθηκε το 1984 στη Θεσσαλονίκη. Είναι υποψήφιος διδάκτορας (Phd) Πολιτικής Επιστήμης, Διεθνών Σχέσεων και Ιστορίας. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Westminster του Λονδίνου και είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων (Master of Arts) στις διπλωματικές σπουδές (Παρίσι) και στις διεθνείς διπλωματικές σχέσεις (Πανεπιστήμιο Τελ Αβίβ). Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνόφωνα και ξενόγλωσσα μέσα.