Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στοιχεία για νέα πρόσωπα έδωσε η 12χρονη -Τις επόμενες κινήσεις τους μελετούν οι αρχές

Τις επόμενες κινήσεις της μελετά προσεκτικά η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση του παιδιού από τον Κολωνό, η οποία αναμένεται να προχωρήσει άμεσα σε ανακριτικές ενέργειες, καθώς φαίνεται να προστίθενται νέα δεδομένα και νέα πρόσωπα στην δικογραφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές έχουν στην διάθεση τους όσα το ίδιο το 12χρονο κοριτσάκι είπε στους αστυνομικούς στην κατάθεσή του. Το παιδί φαίνεται να έχει αναφερθεί σε τουλάχιστον τέσσερις άντρες, αναφέροντας τα μικρά τους ονόματα, οι οποίοι την βίασαν έναντι αμοιβής, ενώ έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάσταση που βίωνε με τον πρωταγωνιστή της υπόθεσης, προσωρινά κρατούμενο Ηλία Μίχο.

Στην κατάθεση της, η 12χρονη είναι απόλυτη ότι τα χρήματα που της έδιναν οι «πελάτες», που ήταν 50 ευρώ κάθε φορά, «πήγαινα και τα έδινα σε αυτόν» και ποτέ σε άλλον, από την οικογένεια της, «γιατί θα μου έλεγαν “που τα βρήκες;”».

Φέρεται επίσης να έχει πει πως «στο σπίτι δεν άνοιγα το τηλέφωνο. Έπαιζα μόνο παιχνίδια γιατί φοβόμουν μην δουν τα αδέλφια μου κάτι και το πουν στη μαμά μου» ενώ έχει αναφέρει πως τα ονόματα των ανδρών, τα είχε καταχωρημένα στο κινητό της με γυναικεία ονόματα.

Το κορίτσι φαίνεται να έχει αναφερθεί σε πρόσωπο που λόγω στενής επαγγελματικής σχέσης με τον Μίχο, είχε καθημερινή επαφή με τον κατηγορούμενο για μαστροπεία και βιασμό. Το πρόσωπο αυτό αναμένεται να κληθεί σε κατάθεση, καθώς μέχρι στιγμής η μαρτυρία του δεν περιλαμβάνεται στην δικογραφία. Η 12χρονη φέρεται επίσης να έχει περιγράψει ως χώρο του «μαρτυρίου» της, όσον αφορά τους βιασμούς από τον Μίχο, το υπόγειο του καταστήματός του. Μάλιστα φαίνεται πως οι αρχές αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας τόσο του μαγαζιού του 53χρονου όσο και του επίμαχου υπογείου, που σύμφωνα με πληροφόρηση που υπάρχει, υπάρχουν και σε αυτόν τον χώρο.

Οι έρευνες παράλληλα συνεχίζονται και στο σκέλος της υπόθεσης όσων φαίνεται να συνομίλησαν με το προφίλ της 12χρονης, αριθμός που φθάνει τους 212. Οι συνομιλίες γινόταν μέσω της εφαρμογής blindchat και από αυτές αποτυπώνονται το e-mail αλλά και τα στοιχεία της PayPal κάρτας που χρησιμοποιούνταν για τα φρικιαστικά ραντεβού του παιδιού. Οι περισσότεροι από τους «υποψήφιους πελάτες» φαίνεται να έχουν σήμερα κατεβάσει το προφίλ τους, ενώ κάποιοι από αυτούς εμφανίζονται να αρνούνται τις προτάσεις που εμφανίζεται να τους κάνει το κοριτσάκι λέγοντας πως είναι ακόμη πολύ μικρή.

Στην απολογία του ο Μίχος ανέφερε πως «με την συναίνεση» του παιδιού είχε συνευρεθεί τέσσερις φορές στο μαγαζί του μαζί του και άλλη μία στο σπίτι του σε χρόνο που η σύζυγος του απουσίαζε.

Και ο έτερος κατηγορούμενος, που ήδη βρίσκεται στις φυλακές, Ιωάννης Σοφιανίδης, αποδέχθηκε ότι είχε βρεθεί με το 12χρονο κορίτσι αρκετές φορές «με την συναίνεση» και «παρότρυνση» του θύματος. Είπε επίσης πως γνώρισε την 12χρονη σε chat γνωριμιών και πως το κορίτσι πήγαινε μόνο του στα ραντεβού μαζί του. Τόνισε δε, πως δεν γνωρίζει και δεν είχε δει ποτέ τον Μίχο. Να σημειωθεί πως τόσο ο 42χρονος όσο και ο Μίχος διόρισαν αρχικά τον ίδιο δικηγόρο ο οποίος είχε παραστεί στην λύση του γάμου του Μίχου με την σύζυγο του στις 4 Οκτωβρίου. Εν συνεχεία και οι δύο κατηγορούμενοι ανακάλεσαν την εντολή προς τον εν λόγω δικηγόρο και εμφανίστηκαν στην ανακρίτρια χωρίς συνήγορο.

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

Οι ψυχές στο καθαρτήριο, του Προσπέρ Μεριμέ