Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Στον ΣΥΡΙΖΑ έξι …ανεξάρτητοι

Τραγελαφικές εξελίξεις με κατάληξη την προσχώρηση, επί της ουσίας, στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, έξι «ανεξάρτητων» βουλευτών οι οποίοι πριν λίγες ημέρες που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Οι βουλευτές Ελ. Κουντουρά, Β. Κόκκαλης, Κ. Ζουράρις, Θ. Παπαχριστόπουλος, Κ. Παπακώστα και Σπ. Δανέλλης, με επιστολές τους προς το προεδρείο της Βουλής, ζήτησαν να προσμετράται η ψήφος τους μαζί με αυτές των κυβερνητικών βουλευτών σε κάθε νομοσχέδιο που ψηφίζεται χωρίς ονομαστική ψηφοφορία.

Αν και τυπικά δεν εντάχθηκαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με αυτό τον τρόπο η κυβερνητική πλειοψηφία θα θεωρείται πως έχει 151 βουλευτές.

Ο Κ. Ζουράρις διευκρίνισε ότι από τη δήλωσή του εξαιρεί μόνο τα νομοσχέδια που αφορούν την ΠΓΔΜ.

Το πρωίμετά την επιστολή που έστειλε ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο της Βουλής, η Επιτροπή Κανονισμού δεν άλλαξε τον Κανονισμό του Κοινοβουλίου. Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να μη γίνει καμία αλλαγή στον Κανονισμό, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα φανεί ότι εκβιάζεται από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, αν και παραδέχθηκε ότι με δική του πρωτοβουλία άνοιξε η όλη συζήτηση για τη διάσωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του Ποταμιού.