Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Στοχευμένη πάλη ενάντια στη (αντι)μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ

Επιμέλεια  Ομάδα ¡H.lV.S! //

Αφορμή για το σημείωμα αυτό αποτέλεσαν οι κινήσεις που γίνονται αυτό το διάστημα στην Ιταλία που -φυσική συνέπεια, δεν έχουν αγκαλιάσει στο βαθμό που θα έπρεπε το κίνημα (γίνονται κυρίως μέσω «κοινωνικής δικτύωσης», blogs ηλεκτρονικών μέσων, κλπ. μέσα από τις λεγόμενες «famiglie accoglienti dei ragazzi rifugiati» – οικογένειες που δέχονται & φιλοξενούν παιδιά – πρόσφυγες)

Μια από αυτές είναι η παρακάτω

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ «ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ»

ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ & ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ – ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΕΤΕ & ΕΜΑΣ ”

«Ως οικογένειες που φιλοξενούν και συναλλάσσονται με παιδιά από την Αφρική ή την Ασία, είμαστε εξοργισμένες και προσβεβλημένες από το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει επικυρώσει το διάταγμα αριθ. 113 / 2018, με τον ψευδεπίγραφο τίτλο “Διάταγμα Ασφαλείας” (ή αλλιώς ένα ακόμη -ΣΣ , “Διάταγμα Salvini”), που στην πραγματικότητα θα οδηγήσει σε απονομιμοποίηση μεταναστών με πλασματική αύξηση του αριθμού των «παράνομων», δημιουργώντας και παραπέρα  ανασφάλεια στις πόλεις μας.

Η γιγαντοαφίσα γράφει: «μετανάστευση & ασφάλεια» - από τα λόγια στα έργα, πάνω απ’ όλα οι Ιταλοί...

Η γιγαντοαφίσα γράφει: «μετανάστευση & ασφάλεια» – από τα λόγια στα έργα, πάνω απ’ όλα οι Ιταλοί…

Είναι ένας νόμος που έχει να κάνει με τη ρύθμιση ενός πολύπλοκου και πολύπλευρου ζητήματος, όπως η μετανάστευση και η μεταναστευτική πολιτική, που δεν θα ‘πρεπε  να είχε καν γεννηθεί και μάλιστα δήθεν λόγω «κατεπείγοντος».

Πρόκειται για μια καθαρή συνταγματική παράβαση, η οποία δεν αναιρείται από ένα νομοθέτημα, που ψηφίστηκε από Βουλή και Γερουσία και  που -πέρα από τον αχταρμά των άρθρων του, προσκρούει τόσο στις διεθνείς υποχρεώσεις της Ιταλίας, όσο και στο άρθρο 10, που μιλάει καθαρά για μη κατάργηση της άδειας παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους.

Όλα αυτά τα έγραψαν στα παλιά τους παπούτσια οι 336 βουλευτές που ψήφισαν «ναι», σε μια ψηφοφορία που δεν είχε κανένα άλλο στόχο παρά για να αποφευχθεί η κοινοβουλευτική συζήτηση από την οποία θα προέκυπταν ρωγμές στο εσωτερικό της πλειοψηφίας (κομπρεμί μεταξύ  MS5 -Κίνημα των 5 Αστέρων & Λέγκας του Βορρά,  σχετικά με τη riforma della prescrizione -ΣΣ |> ΝΣ που αφορά θέματα παραγραφής κλπ και του Ν. 113 / 2018)

Ένα σκανδαλώδες ξεπούλημα με μέτρα που έχουν να κάνουν με τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Ως φιλόξενες οικογένειες θέλουμε να πούμε μόνο αυτό: Η ΜΑΧΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΕΔΩ. Δεν θα σας αφήσουμε να υποθηκεύσετε τη ζωή και την προκοπή νέων που μιλάνε ιταλικά, εργάζονται, σπουδάζουν, θέλουν να ζουν εδώ και να αγαπούν στη χώρα μας.

Το διάταγμα αυτό είναι αδιανόητο και θα το καταπολεμήσουμε όπου και όπως μπορούμε, από το Συνταγματικό Δικαστήριο στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Στρασβούργου.

Αν θέλετε να κυνηγήσετε και να διώξετε αυτούς τους σημαντικούς νέους ανθρώπους, θα πρέπει να το κάνετε να μας να μας διώξετε.

Τμήμα της Bologna [email protected]

(ακολουθούν ονόματα κλπ)

Η μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ είναι δοσμένη

Σε ό,τι μας αφορά: Το δια ταύτα του παραπάνω δελτίου τύπου δείχνει τα όρια και τις αυταπάτες αυτών των κινήσεων -κατ’ ευφημισμό  «κινημάτων»… με εκείνο το «θα το καταπολεμήσουμε όπου και όπως μπορούμε, από το Συνταγματικό Δικαστήριο στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Στρασβούργου» να προξενεί -πέρα από θυμηδία, την εύλογη απορία των ορίων της Ευρωλαγνείας. Μάλιστα πληροφορούμαστε πως μπορούμε να επικοινωνήσουμε κατ’ ευθείαν με τον ιταλό πρόεδρο  Mattarella στο quirinale.it. Όλα τα παραπάνω δεν είναι άσχετα και με την κατάσταση του κομουνιστικού κινήματος στη γείτονα χώρα.

Όταν πχ είναι πολύ πρόσφατη η άτυπη σύνοδος κορυφής της ΕΕ του Σεπτέμβρη στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, με τη συμφωνία για ενίσχυση των μηχανισμών καταστολής σε βάρος προσφύγων και μεταναστών, την επιτάχυνση των διαδικασιών για την αναβάθμιση της Frontex σε Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή – Συνοριοφυλακή, για ενίσχυση της καταστολής κατά των ξεριζωμένων που καταφεύγουν στα σύνορα της ΕΕ και η ενίσχυση του θεσμού αυτού θα γίνει παράλληλα με τη συγκρότηση του λεγόμενου Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Επιστροφών, κλιμακώνοντας την αντιδραστική πολιτική της ΕΕ ενάντια σε μετανάστες και πρόσφυγες.

Θυμίζουμε πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επιχαίροντας που η κυβέρνησή του πρωταγωνιστεί στην ένταση των μέτρων καταστολής δήλωσε αμέσω μετά: «Είναι μια θετική εξέλιξη, που η χώρα μας, εδώ και πάρα πολύ καιρό, αγωνίζεται για να γίνει πράξη». Την ίδια ώρα, που από την αρχή της χρονιάς μέχρι τον Σεπτέμβρη, 21.737 άνθρωποι, ξεριζωμένοι από τις χώρες τους λόγω των πολέμων που προκαλούν οι ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, ζουσαν στοιβαγμένοι στα «hot spots» των νησιών του Αιγαίου, διπλά εγκλωβισμένοι από αυτήν την πολιτική, μετά και τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας.

Παραθέτουμε κλείνοντας, στον αντίποδα του “αγώνα” μέσω «κοινωνικής δικτύωσης», τη σχετική τοποθέτηση του Marco Rizzo, Γραμματέα του ΚΚΙταλίας.

kki

«Η ασφάλεια δεν έχει καμία σχέση, το διάταγμα Salvini είναι κατασταλτικό -ένα ακόμη χτύπημα στους κοινωνικούς αγώνες, ένα δώρο για τους ισχυρούς! Πίσω από τη δήθεν αντίθεση σε ζητήματα μετανάστευσης, κρύβεται το αληθινό πρόσωπο αυτής της κυβέρνησης, που είναι αποφασιστικά στην υπηρεσία του μεγάλου κεφαλαίου».

Και συνεχίζει

«Μια διαδήλωση ή κινητοποίηση χωρίς άδεια επισύρει μέχρι έξι χρόνια φυλάκισης, ενώ εκείνοι που κλέβουν δημόσιο χρήμα τιμωρούνται το πολύ με τρία. Η κατάληψη ενός εργοστασίου για την υπεράσπιση της δουλειάς, ή ενός κτιρίου πληρώνεται με τρία χρόνια φυλάκισης, δωράκι το τελευταίο στους μεγαλοϊδιοκτήτες και απόδειξη ανυπαρξίας κρατικής πολιτικής στέγασης.

Τέλος – καταλήγει ο Rizzo – τα μέτρα δεν είναι κατά της μετανάστευσης, αλλά κατά των μεταναστών και ιδιαίτερα κατά των μεταναστών εργαζομένων. Όταν ο αγώνας ποινικοποιείται  και αφαιρείται η δυνατότητα για τα μέλη της οικογένειάς σου να αποκτήσουν ιθαγένεια, ο οποιοσδήποτε θα το σκεφτεί δύο φορές προτού αγωνιστεί για τα δικαιώματά του. Μια σαφής επίδειξη του τρόπου με τον οποίο η Λέγκα εκμεταλλεύεται τον αγώνα μεταξύ των φτωχών για να αβαντάρει τους καπιταλιστές ».

Omada