Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Στο Δήμο (Νέας Ιωνίας) που διοικούν Θωμαΐδου – Χατζησαββίδης, οι επικίνδυνες αποφάσεις πάνε χέρι χέρι με τις αντιδημοκρατικές πρακτικές

Σχολιάζει ο Δημότης Νέας Ιωνίας //

Οι αντιλαϊκές πολιτικές στους δήμους πάνε χέρι χέρι με τον αυταρχισμό και την αντιδημοκρατική τακτική στη διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων και τη λειτουργία του Δημοτικών οργάνων.

Και από την παρούσα δημοτική αρχή της Νέας Ιωνίας τα έχουμε σε πλεονασμό πρωτοστατούντος της δημάρχου Δ. Θωμαΐδου και του αντιδημάρχου Οικονομικών Αρ. Χατζησαββίδη ο οποίος μετέρχεται τις πιο χυδαίες (πολιτικά) πρακτικές και τις πιο φτηνές δικαιολογίες για να συσκοτίσει εκ των υστέρων την πραγματικότητα.

Τελευταίο τους «κατόρθωμα» (με πρωταγωνιστή τον κ. Χατζησαββίδη) όταν η δημοτική αρχή έφερε στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου την πρόταση να ματαιωθεί ο Διαγωνισμός 2019-2020 και να δοθούν τα ΜΑΠ σε χρήμα. Πρόταση που ήθελε να περάσει στα μουλωχτά -δεδομένου ότι αντιδρούν οι εργαζόμενοι- και για αυτό μετέφερε τη συζήτησή της από το Δημοτικό Συμβούλιο στην Οικονομική Επιτροπή.

Υπολόγισε βέβαια χωρίς τον Τσουκαλά, γνωστό «δογματικό» που το έχει χούι στη μακρά παρουσία του στα δημοτικά πράγματα, να υπερασπίζεται τα δίκαια των εργαζομένων, οι οποίοι εν καιρώ πανδημίας είναι απροστάτευτοι στους δρόμους.

Τι επιδίωκε στη συγκεκριμένη συζήτηση ο κ. Χατζησαββίδης; Μια απολύτως ελεγχόμενη συζήτηση με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τον κ. Παπαδόπουλο ( κολλητό και συνεργάτη του Δ/ντή της διεύθυνσης Οικονομικών και Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου), χωρίς τη δυνατότητα των δημοτικών συμβούλων να προβάλλουν αντίλογο, να αμφισβητήσουν όσα ακουγόταν (αυτό έκανε ο κ. Τσουκαλάς), για ένα θέμα καίριο για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Για τον εργάτη στην αποκομιδή που χρειάζεται οπωσδήποτε γάντια και δεν έχει πάρει από το 2017 (κινδυνεύει να κολλήσει οτιδήποτε και να το μεταφέρει και στην οικογένειά του). Για τον οδοκαθαριστή που το χειμώνα στο δρόμο χρειάζεται μπουφάν (και το προβλέπει η νομοθεσία όπως και τα γάντια). Για όλους αυτούς που υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες και επικίνδυνες καταστάσεις φροντίζουν για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και ο νόμος έχει προβλέψει κάποια στοιχειώδη προστασία.

(Στην προηγούμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής το Φλεβάρη του 2020, είχαν υποσχεθεί στους εργαζόμενους ότι το θέμα θα λυνόταν σε 2-3 μήνες. Κοντεύει χρόνος και ακόμη…)

Και επειδή φαινόταν ότι ο κ. Τσουκαλάς δεν είχε διάθεση να σιωπήσει σε μια πρακτική που οδηγούσε σε απόφαση που είναι πέρα και έξω από τις ανάγκες των εργαζομένων και το πνεύμα του νομοθέτη, ο . Χατζησσαβίδης, με το έτσι θέλω, του αφαίρεσε το λόγο γιατί μιλούσε για ολόκληρα 15 λεπτά!!! (πράγμα απαράδεκτο κατά τον κ. Χατζησαββίδη) και διέκοπτε τον Πρόεδρο του Σωματείου κ. Παπαδόπουλο (έθετε ερωτήματα και αμφισβητούσε).

«Σε μια επίδειξη αυταρχισμού πρόσταξε κυριολεκτικά, τον υπάλληλο χειριστή της τηλεδιάσκεψης, όχι απλά να κλείσει το μικρόφωνο, αλλά και χωρίς να έχει τέτοιο δικαίωμα Να τον αποκλείσει κλείνοντάς του τη σύνδεση και αφαιρώντας του το δικαίωμα να ψηφίσει (ο κ. Τσουκαλάς) όλα τα υπόλοιπα θέματα, με σκοπό να συγκαλύψει τον εαυτό του και τον κολλητό και συνεργάτη του Δ/ντή της διεύθυνσης Οικονομικών και Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου!!! από τις ευθύνες τους για την μη ολοκλήρωση της προμήθειας των ΜΑΠ 2017-2018 μέχρι το καλοκαίρι του 2020 όπως δεσμεύτηκαν και είναι άγνωστο, όχι απλά το πότε θα δοθούν, αλλά και αν τελικά θα δοθούν» (Σύμφωνα με την καταγγελία εργαζομένων).

Και όχι μόνο ο κ. Χατζησαββίδης απέκλεισε τον Κ. Τσουκαλά αλλά ταυτόχρονα εξαπέλυσε «ανυπόστατες κατηγορίες, βγαλμένες από τα γνώριμα, φτηνιάρικα εγχειρίδια του βρώμικου αυριανισμού που υπηρέτησε με σθένος» (από την καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης). Και δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Χατζησαββίδης επιδεικνύει τέτοια συμπεριφορά απέναντι σε δημοτικούς συμβούλους.

Και επειδή ο κλέφτης κατά τη λαϊκή ρήση φωνάζει με έκλεψαν όταν αποκαλύπτεται(επιάσθη με την γίδα στην πλάτη ο κ. Χατζησαββίδης), με το θράσος που διακρίνει διακρίνει τον αντιδήμαρχο, στο ξεμπρόστιασμά του από τη Λαϊκή Συσπείρωση και τον κ. Τσομπάογλου, απαντά με αυριανικού τύπου επίθεση και την επίκληση γενικώς και αορίστως της υπέρβασης του χρόνου ομιλίας (!!!) για να στηρίξει μια απαράδεκτη, αυταρχική πρακτική.

Για το ύφος του και το λόγο του ο κ. Χατζησαββίδης, θητεύσας στη σχολή του αυριανισμού, είναι γνωστός και ανά τακτά χρονικά διαστήματα φροντίζει να το επιβεβαιώνει.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως καθίσταται και επικίνδυνος για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων που έπρεπε «χτες» να είχαν λάβει τα Μέσα Ατομικής Προστασίας.

Και επειδή οι πρακτικές και οι αντιδράσεις του κ. Χατζησαββίδη όχι απλά υπονομεύουν τη δημοκρατική λειτουργία του Δήμου, αλλά καταλήγουν να είναι και επικίνδυνες για τους δημότες, είναι ζήτημα πολιτικής αξιοπρέπειας για τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, σεβασμού της δημοκρατικής λειτουργίας των οργάνων του δήμου και σεβασμού των εργαζομένων, να καταγγείλουν δημόσια τον κ. Χατζησαββίδη και να ζητήσουν την παραίτησή του. Η συνεχιζόμενη σιωπή τους τον αποθρασύνει.

(Και βέβαια είναι ευθύνη όλων να πάρουν άμεσα οι εργαζόμενοι τα ΜΑΠ, σε είδος όπως τα ζητάνε και όχι σε χρήμα. Σε χρήμα αυτό μεταφράζεται σε ένα πενιχρό ποσό που υπό το βάρος των τρεχουσών αναγκών οι εργαζόμενοι μπορεί να μη διαθέσουν για την αγορά ΜΑΠ. Αντιθέτως, η προμήθεια  από τον δήμο ενδεδειγμένων ΜΑΠ και η απόδοσή τους στους εργαζόμενους, όπως προβλέπει και ο νομοθέτης, είναι η μόνη λύση που προστατεύει τους εργαζόμενους).

________________________________________________________

Δημότης Νέας Ιωνίας είναι ο Ηρακλής Κακαβάνης 

«Ο Χικμέτ στην Ελλάδα», του Ηρακλή Κακαβάνη