Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Στο πρόσωπο της Άχεντ Ταμίμι διώκεται το αναφαίρετο δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού να παλεύει ενάντια στην κατοχή, για το δικαίωμα να έχει ο ίδιος πατρίδα»

Σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας, σχετικά με το αίτημα για την άμεση απελευθέρωση της νεαρής Παλαιστίνιας Άχέντ Ταμίμι, σημειώνει:

«Μετά και την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, η ισραηλινή κυβέρνηση αποθρασύνεται ενισχύοντας την επιθετικότητά της σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Το κράτος του Ισραήλ κλιμακώνει τις δολοφονίες Παλαιστινίων διαδηλωτών, την καταστολή, τις συλλήψεις, τις φυλακίσεις, επεκτείνοντας τους εποικισμούς στα παλαιστινιακά εδάφη.

Ενδεικτικό στοιχείο της βαρβαρότητας των δυνάμεων καταστολής του Ισραήλ είναι η σύλληψη ακόμα και της 16χρονης Άχεντ Ταμίμι. Τη συνέλαβαν μέσα στο σπίτι της με την προκλητική κατηγορία της αντίστασης κατά των αρχών, αποδίδοντάς της μάλιστα 12 κατηγορίες για τη δράση της ενάντια στην κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από τον ισραηλινό στρατό.

Στο πρόσωπο της Άχεντ Ταμίμι διώκεται το αναφαίρετο δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού να παλεύει ενάντια στην κατοχή, για το δικαίωμα να έχει ο ίδιος πατρίδα, ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ και της κυβέρνησης του Ισραήλ.

Η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία καλεί την εργατική τάξη, το λαό, τη νεολαία στις χώρες μας να καταδικάσουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη δίωξη της Άχεντ Ταμίμι, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωσή της και την άρση όλων των κατηγοριών.

Να καταδικάσουν το συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού και την κλιμάκωση της ισραηλινής επιθετικότητας.

Να σταθούν αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στην ισραηλινή κατοχή, στην προκλητική απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Να δυναμώσουν την πάλη τους για τη δημιουργία και αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατ. Ιερουσαλήμ».

Μετάβαση στο περιεχόμενο