Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στ. Κασσελάκης: Απορρίπτει την πρόταση για δημοψηφίσματα – Προτείνει κατάργηση και αντικατάσταση οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ

Με την εισήγησή του Στέφανου Κασσελάκη ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω έντονων αντιπαραθέσεων στο φόντο των διεργασιών για την ανασύνθεση της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας.

Ο Στ. Κασσελάκης απέρριψε την πρόταση για δύο δημοψηφίσματα. «Μόνο μέσα από Καταστατικό Συνέδριο μπορούν να εγκριθούν αλλαγές στο ισχύον καταστατικό, και όχι μέσω δημοψηφισμάτων, βάσει του άρθρου 53», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης, απαντώντας στο αίτημα των «87» για τη διεξαγωγή δύο δημοψηφισμάτων τον Οκτώβριο και για αυτό σημείωσε ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί καταστατικό συνέδριο το οποίο πρότεινε να διεξαχθεί το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου.

Στην εισήγησή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε καταστατικές αλλαγές, όπως την αντικατάσταση της ΚΕ και της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Η ΚΕ να γίνει εθνικό συμβούλιο και τα μέλη από 300 θα μειωθούν σε 201. Σε αυτή θα μετέχουν ex officio 20 Συντονιστές, 20 Αναπληρωτές Συντονιστές των Περιφερειακών Επιτροπών Μελών και θα συνεδριάζει μόνο δυο φορές τον χρόνο. Η Πολιτική γραμματεία να γίνει πολιτικό συμβούλιο με 21 μέλη.

Αναλυτική αναφορά έκανε στα οικονομικά του κόμματος και της λειτουργίας των ΜΜΕ του.

Πηγή: 902.gr