Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Στ. Πέτσας: Εντός της εβδομάδας η απόφαση για τα σχολεία – Από Μάρτη επιτάχυνση του εμβολιασμού

Το αν και πότε θα ανοίξουν τα σχολεία θα αποφασισθεί μετά τη συνάντηση που θα έχει η υπουργός Παιδείας με τους ειδικούς εντός αυτής της εβδομάδας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, προσθέτοντας ότι κυβερνητική προτεραιότητα είναι να ανοίξουν.

Για το άνοιγμα της εστίασης και του λιανεμπορίου ανέφερε ότι θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας και κυρίως από τον αριθμό των διασωληνωμένων στα νοσοκομεία. Σε ό,τι αφορά τα μέτρα ενόψει της Πρωτοχρονιάς ανέφερε ότι θα εφαρμοστούν τα ίδια μέτρα που εφαρμόστηκαν και τα Χριστούγεννα.

Για τους ρυθμούς υλοποίησης του εμβολιασμού για τον κορονοϊό κατέδειξε ότι η όλη διαδικασία θα διαρκέσει μήνες, γεγονός που δείχνει ότι παραμένει επείγουσα η ανάγκη για θωράκιση του συστήματος Υγείας.

Όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας, για τον Γενάρη στόχος της κυβέρνησης είναι να «τεστάρει» το σύστημα εμβολιασμού και από τους μήνες Φλεβάρη και Μάρτη να επιταχυνθεί ο ρυθμός.

Ανέφερε ότι τον επόμενο μήνα θα έρθουν στην Ελλάδα 429.000 δόσεις του εμβολίου της «Pfizer» και αναμένονται οι δόσεις εμβολίων και άλλων εταιρειών όπως της «Moderna», της «AstraZeneca» και άλλων.

Απέφυγε να μιλήσει για συγκεκριμένα νούμερα εμβολιασμών κάθε μήνα, λέγοντας ότι «δεν είναι στο χέρι καμιάς κυβέρνησης το πόσα εμβόλια θα πάρει», πως αυτό εξαρτάται από τη δυνατότητα παραγωγής των εταιρειών και τα συμβόλαια προαγοράς της ΕΕ.

Πηγή: 902.gr

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ Το σημαντικότερο αρχαιολογικό εύρημα δεν θα βγει από τη γη, Βέρα Κλώντζα-Γιάκλοβα – Μανώλης Κλώντζας