Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Στ. Πέτσας: Πιθανά τοπικά lockdοwn αν αυξηθούν τα κρούσματα κορονοϊού

Δεν αποκλείει η κυβέρνηση να υπάρξουν τοπικά lockdown στην περίπτωση που αυξηθούν τα κρούσματα του νέου κορονοϊού σε περιοχές της χώρας, μετά και τη διαπίστωση 97 νέων κρουσμάτων σε διάστημα πέντε ημερών. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, δεν τίθεται αλλαγή του σχεδιασμού για άνοιγμα του Τουρισμού.

«Θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα σε τοπικό επίπεδο, όπου κριθεί αναγκαίο», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές μετά τη σύσκεψη που έγινε το πρωί της Τρίτης υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με αντικείμενο την εξέταση των δεδομένων σχετικά με τον κορονοϊό. Αποφασίστηκε επίσης «εντατικοποίηση των ελέγχων» και συζητήθηκε «ο τρόπος οργάνωσης του συστήματος Υγείας ενόψει του καλοκαιριού», με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται πιθανότατα την Πέμπτη από το υπουργείο Υγείας.

aggoules bannerΕπιπλέον, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, το απόγευμα της Τρίτης η επιτροπή των ειδικών θα εξετάσει τα δεδομένα και θα προτείνει μέτρα εφόσον χρειάζονται. Όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας, η αύξηση των κρουσμάτων που μεταφέρονται σε νοσοκομείο είναι ένας παράγοντας για την εφαρμογή τοπικών μέτρων. Ανέφερε ότι «παρακολουθούμε πτήσεις από συγκεκριμένα αεροδρόμια» και για τον Τουρισμό δήλωσε ότι «ο σχεδιασμός αυτή τη στιγμή δεν αλλάζει». Επανέλαβε τα περί ατομικής ευθύνης για την τήρηση των συστάσεων των ειδικών και χαρακτήρισε «καμπανάκι κινδύνου» την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες.