Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Στ. Πέτσας: Στις 11 Ιανουαρίου ανοίγουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων – Από σήμερα τα περιοριστικά μέτρα

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου ξεκαθάρισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ο οποίος χαρακτήρισε τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χτες Σάββατο ως μία προληπτική κίνηση για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια. Υποστήριξε ότι με την απόφαση του lockdown για μία εβδομάδα διευκολύνονται και ειδικοί, καθώς θα γνωρίζουν ότι η κατάσταση θα είναι βελτιωμένη. Δήλωσε δε πως οι δραστηριότητες που ανεστάλησαν αυτή την εβδομάδα στις 11 Ιανουαρίου θα επανέλθουν.

Όμως παρά τα όσα υποστηρίζει ο κ. Πέτσας το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει ξανά με όρους ανασφάλειας (π.χ. μεγάλος αριθμός μαθητών ανά τάξη, ελλείψεις σε προσωπικό καθαριότητας, χωρίς τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς κλπ.), όπως επίσης ακόμη και σήμερα δεν έχουν ληφθεί μέτρα σε εργασιακούς χώρους και για την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Με βάση τις κυβερνητικές ανακοινώσεις από σήμερα έως τις 11 Γενάρη, σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα, η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.

Επίσης επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21.00 το βράδυ μέχρι και 5.00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

Οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανίων αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

Ο Στ. Πέτσας χτες υπογράμμισε ότι η λήψη των μέτρων αποφασίστηκε καθώς η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (το οποίο με ευθύνη της κυβέρνησης παραμένει αθωράκιστο) συνεχίζεται και τα νοσοκομεία εξακολουθούν να νοσηλεύουν μεγάλο αριθμό ασθενών.

«Ο πικρός βίος του Μαξ Χάβελααρ, Μια ιστορία εκμετάλλευσης στις αποικίες καφέ»