Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Συγγνώμη από το «Documento» για την συνέντευξη ακροδεξιού συνωμοσιολόγου

Σε σημερινό κείμενο της με τίτλο «Συγγνώμη λάθος! – Με τους νεοναζί δεν παίζουμε», η εφημερίδα «Documento» ζητά συγγνώμη για την δημοσίευση της συνέντευξης του ακροδεξιού συνωμοσιολόγου Χρ. Γούδη (υποψήφιου, μεταξύ άλλων, με τον ναζιστή Κασιδιάρη στο Δήμο Αθηναίων) σημειώνοντας ότι η δημοσιογράφος που ανέλαβε την διεκπεραίωση της δεν είχε αντιληφθεί την πολιτεία του συνεντευξιαζόμενου στην δημόσια σφαίρα.

Πιο συγκεκριμένα, το «Documento» αναφέρει:

Στο documentonews.gr στην ενότητα του Docville ανέβηκε συνέντευξη με τον συγγραφέα Χρίστο Γουδή με αφορμή την έκδοση ενός βιβλίου του σχετικό με την καταγραφή της σύγχρονης πραγματικότητας της Βραζιλίας.

Ο συντάκτης που ανέλαβε τη διεκπεραίωση της συνέντευξης αναζήτησε το βιογραφικό του Χρίστου Γούδη στη βάση δεδομένων της βιβλιοπαραγωγής δίχως να αντιληφθεί την πολιτεία του στη δημόσια σφαίρα.

Από τη στιγμή που αυτό έγινε αντιληπτό, η απόφαση που μπορούσαμε να πάρουμε ήταν μία και μοναδική: να κατεβάσουμε τη συνέντευξη.

Απαράβατη αρχή του Documento είναι πως όλοι μπορούν να έχουν λόγο και τη δυνατότητα της διατύπωσης των απόψεών τους στην εφημερίδα και στο σάιτ της εκτός από όσους φλερτάρουν ή έχουν υιοθετήσει ιδέες της ακροδεξιάς.

Με τους νεοναζί, τους νεοφασίστες και τους αναθεωρητές δεν διαλεγόμαστε – απλώς τους πολεμάμε με όλα τα μέσα.

Το Documento βρίσκεται σταθερά στο μέτωπο του αντιφασισμού και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να λειτουργήσει σαν πλυντήριο για τα πνευματικά παιδιά του Χίτλερ.

vivlio mpelogiannis