Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Συγκέντρωση εργαζομένων του πολιτισμού στο Σύνταγμα: «Δε θα συνηθίσουμε τη φτώχεια μας» (ΦΩΤΟ)

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα καλλιτεχνικά σωματεία, σωματεία εργαζομένων στον πολιτισμό και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ) .

«Ο κλάδος μας έχει αυτή τη στιγμή πάνω από 90% ανεργία, ενώ καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για το μέλλον. Κι αυτό πρέπει να ανατραπεί! Η αντοχή μας εξαντλήθηκε. Είναι πλέον ζήτημα επιβίωσης» τονίζει η ΠΟΘΑ, επαναλαμβάνοντας τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Μεταξύ άλλων, ζητούν για τον κόσμο του θεάματος ακροάματος «την επιστροφή στους χώρους εργασίας τους, υγειονομικό πρωτόκολλο, όχι μόνο για τη λειτουργία των χώρων, αλλά και για τους εργαζόμενους, διαρκή στήριξη με αποζημίωση 534 ευρώ σε όλους όσοι δεν θα απασχοληθούν, αναστολή πληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εφορία, τράπεζες και ΔΕΚΟ, με σχέδιο σταδιακής αποπληρωμής μετά τη λήξη των συνεπειών της πανδημίας στο επάγγελμά μας και γενναία αύξηση του προϋπολογισμού του ΥΠΠΟΑ».

«Από ατομική ευθύνη χορτάσαμε – Τώρα μέτρα για την επιβίωση των εργαζομένων» ζητά ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, «Δε θα πληρώσουμε ξανά την κρίση τους» επισημαίνει το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα – Ακρόαμα.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου ο Βασίλης Παρασκευόπουλος, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δε θα συνηθίσουμε τη φτώχεια μας και δεν θα ανεχτούμε την καταστολή των διαμαρτυριών μας. Το προηγούμενο διάστημα αντί η κυβέρνηση να απαντήσει στα αιτήματά μας επέλεξε να μας φέρει την αστυνομία, για να μας πει σε ποιες λωρίδες κυκλοφορίας πρέπει να περιορίσουμε τα δικαιώματά μας. Αυτά τα δικαιώματα μας έχουμε μάθει σήμερα να τα φωνάζουμε, πολλοί περισσότεροι σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα». Στάθηκε ακόμα στην κατεύθυνση που πρέπει να έχουν οι αγώνες των εργαζομένων. «Εμείς τον αγώνα μας θα τον κατευθύνουμε για να είναι αποτελεσματικός απέναντι σε αυτή την πολιτική και τη μεγάλη εργοδοσία, που κάνει σχέδια για το πώς θα καταργήσει και το όποιο δικαίωμα μας έχει απομείνει», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακόμα μίλησαν οι Κώστας Κεχαγιόγλου, πρόεδρος της ΠΟΘΑ, Μαρία Μαγγίρα πρόεδρος της ΕΤΕΚΤ, Τάσος Κατωπόδης αντιπρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Τραγουδιστών, Σπύρος Μπιμπίλας, πρόεδρος του ΣΕΗ και Γιώργος Μυλωνάς, πρόεδρος του ΕΚΑ.

Παράλληλα καταγγέλθηκε η στάση της αστυνομίας που για άλλη μια φορά προσπάθησε να περιορίσει την κινητοποίηση.

kallitesnes2 kallitexnes1 kallitexnes3 kallitexnes4 kallitexnes5 kallitexnes6