Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Συγκέντρωση και πορεία του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη ενάντια στις ξένες βάσεις και στο ΝΑΤΟ (ΦΩΤΟ)

Η απεμπλοκή της χώρας μας από τους «ιμπεριαλιστικούς» σχεδιασμούς στην περιοχή, το «κλείσιμο της βάσης της Σούδας και όλων των ξένων βάσεων» και «το δυνάμωμα της πάλης για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε», ήταν μεταξύ άλλων τα αιτήματα του αποψινού συλλαλητηρίου που πραγματοποίησε το ΚΚΕ, στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και από κοντά η ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα, ισχυρίζονται ψευδέστατα πως οι ξένες βάσεις αποτελούν εγγύηση για την ασφάλεια του λαού μας και για την ειρήνη στην περιοχή. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από αυτό. Οι βάσεις είναι ορμητήρια πολέμου» υπογράμμισε η κεντρική ομιλήτρια, γραμματέας της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, Θεανώ Καπέτη.

thessaloniki kke2

Η κ. Καπέτη εστίασε ιδιαίτερα σε σχεδιασμούς στη Β. Ελλάδα (για τα drones στη Λάρισα, σε σχέδια στο Κιλκίς, στην Αλεξανδρούπολη, στο ρόλο του Γ’ΣΣ/NRDC-GR στη Θεσσαλονίκη, κ.ά.). Παράλληλα, χαρακτήρισε «εις διπλούν κακή» τη Συμφωνία των Πρεσπών, αναπτύσσοντας τη θέση του ΚΚΕ για αυτήν και προσθέτοντας ότι δεν αποτελεί η ένταξη του γειτονικού κράτους στο ΝΑΤΟ εγγύηση για την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιτότητά του. «Η Συμφωνία των Πρεσπών έγινε για να ανοίξει ο δρόμος των Δυτικών Βαλκανίων για το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε., όχι για να διασωθεί το γειτονικό κράτος» είπε η κ. Καπέτη.

thessaloniki kke3

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, που με τα συνθήματα σάλπισε κάλεσμα συσπείρωσης και αγώνα: «Κανένας φόβος, καμιά υποταγή με το ΚΚΕ για την ανατροπή». Έξω από το αμερικάνικο προξενείο, οι διαδηλωτές έγραψαν συνθήματα και διαδήλωσαν «ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί». Η πορεία συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε στο σημείο εκκίνησης, στο Άγαλμα Βενιζέλου.

thessaloniki kke4

thessaloniki kke5