Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Συγκινεί ο αρσιβαρίστας Θοδωρής Ιακωβίδης: «Δεν αντέχω άλλο αυτή την κατάσταση»

Ξέσπασε μπροστά στην κάμερα της ΕΡΤ ο Έλληνας αρσιβαρίστας Θοδωρής Ιακωβίδης, ανακοινώνοντας ότι αποχωρεί από την Εθνική Ομάδα της άρσης βαρών μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειάς του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

«Δεν αντέχω άλλο αυτή την κατάσταση», δήλωσε με λυγμούς ο πρωταθλητής, λέγοντας μεταξύ άλλων «θέλω να σταματήσω, θέλω να ηρεμήσω».

Νωρίτερα ο Ιακωβίδης είχε αγωνιστεί στο Β’ γκρουπ της κατηγορίας των 96 κιλών, όπου κατέλαβε την τρίτη θέση σηκώνοντας 156 κιλά στο αρασέ, 182 κιλά στο ζετέ και 338 στο σύνολο. Ο Έλληνας αρσιβαρίστας θα μάθει την τελική κατάταξή του μετά την ολοκλήρωση του Α’ γκρουπ της κατηγορίας.

Με έκδηλη την συγκίνηση στο πρόσωπό του, ο Ιακωβίδης πρόσθεσε: «Η επίδοση αυτή δεν αντικατοπτρίζει το 100% μου, αλλά αντιμετώπισα κάποια προβλήματα τραυματισμών και ουσιαστικά ήρθα με ένα μήνα κανονικής προπόνησης. Συγχωρέστε το τρέμουλο στη φωνή μου, είναι οι τελευταίες μου στιγμές στην εθνική ομάδα».

«Αυτή τη στιγμή δεν κλαίω από στεναχώρια επειδή φαινομενικά δεν πήγα καλά, αλλά γιατί τελείωσε όλο αυτό», συνέχισε, λυγίζοντας από τη συγκίνηση περιγράφοντας τα όσα βιώνει.

«Δυστυχώς δεν μπορώ να αποδώσω στο 100% και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο για να κάνω προπόνηση και να μπορώ να αποδίδω αυτά που αρμόζει να αποδίδω σε αυτή τη σημαία που φοράω. Συγγνώμη αν κάποιοι νομίζουν ότι το βάζω στα πόδια αλλά έχω κουραστεί πολύ και δεν αντέχω άλλο αυτή την κατάσταση», συνέχισε.

«Είναι πολύ λυπηρό να ντρέπεσαι να πας στον φυσιοθεραπευτή γιατί δεν σου παίρνει λεφτά, επειδή ξέρει την κατάσταση σου. Είναι πολύ λυπηρό αυτό το πράγμα και εγώ δεν το αντέχω άλλο αυτό το πράγμα. Θέλω να σταματήσω, θέλω να ηρεμήσω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιακωβίδης.

«Το μόνο που θέλω αυτή τη στιγμή είναι να γυρίσω στους δικούς μου, την οικογένεια μου, τους φίλους μου, να τους αγκαλιάσω και να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και ότι ήταν το κίνητρο μου για να συνεχίσω όλα αυτά τα χρόνια», κατέληξε συγκινημένος.

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα