Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συγκλονιστικό το συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ – «Παρών» και ο αδικοχαμένος συνάδελφός τους (ΦΩΤΟ)

Συγκλονιστικό το συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα που κορυφώνεται με τη μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Από το πρωί έφταναν στην Ομόνοια έφτασαν τα λεωφορεία με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, γεμάτοι οργή από την είδηση του θανάτου συναδέλφου τους προστέθηκε στη μαύρη λίστα των θανατηφόρων εργατικών «ατυχημάτων» που έχουν συμβεί στην επιχείρηση.

Μαζί τους   και εργαζόμενοι από σωματεία και φορείς της Φθιώτιδας και της Εύβοιας που εκφράζουν την ταξική τους αλληλεγγύη. Στην Αθήνα ήρθαν πάνω από 20 λεωφορεία από περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, ενδεικτικό της μεγάλης κινητοποίησης που έχει γίνει.

larko

Σωματεία και φορείς της Αττικής τους υποδέχονται με τέσσερις διαφορετικές προσυγκεντρώσεις.

Στην Ομόνοια σχηματίστηκε μια μεγάλη συγκέντρωση η οποία κατευθύνθηκε προς το Σύνταγμα με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ, η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες.

Στην κεφαλή της πορείας τα πανό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ από τη Λάρυμνα, την Εύβοια και την Αθήνα, μαζί με το πανό του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας.

larko1

Από το ξεκίνημα της ακόμα επιβεβαιώθηκε ότι είναι μία πολύ μεγάλη συγκέντρωση. «Εμπρός εργάτη μη σκύβεις το κεφάλι, η δύναμή σου είναι ενότητα και πάλη», ήταν ένα σύνθημα που ακουγόταν και έδινε το στίγμα της ταξικής αλληλεγγύης. «Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες»,  το σύνθημα των εργαζομένων της Αττικής, με το οποίο υποδέχθηκαν τους συναδέλφους τους από τη ΛΑΡΚΟ.

larko3

Στα πηγαδάκια κυρίαρχο και το χθεσινό νέο θανατηφόρο «ατύχημα» στα ορυχεία της Εύβοιας, καθώς οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ θρηνούν τον τρίτο νεκρό σε δύο μήνες.

 

Στη διαδρομή προς την πλατεία Συντάγματος η μεγάλη πορεία συναντήθηκε με τις προσυγκεντρώσεις των σωματείων και των φορέων της Αττικής.

Στο ύψος του υπουργείου Εργασίας η πορεία κοντοστέκεται και δύο εργάτες γράφουν στον τοίχο του υπουργείου κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ.

larko2

Κατά μήκος της Σταδίου, στο ύψος της Κλαυθμώνος τα σωματεία της Αττικής είχαν απλώσει τα πανό τους για να υποδεχτούν την πορεία, επαναλαμβάνουν τα συνθήματα που ακούγονται από τα μεγάφωνα. «Ο πλούτος που παράγουμε ανήκει στους εργάτες, όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες» και «κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ», φωνάζουν δυνατά.

Μόλις η κεφαλή της πορείας συναντήθηκε με την προσυγκέντρωση της Κλαυθμώνος, «πνίγηκε» στο χειροκρότημα. Τα μπλοκ της προσυγκέντρωσης πήραν τη θέση τους στην πορεία.

larko5

Λίγα μέτρα από την προσυγκέντρωση της Παλιάς Βουλής, το σκηνικό επαναλαμβάνεται. Γίνεται διάλογος με συνθήματα και η συγκέντρωση πνίγεται ξανά στο χειροκρότημα. «Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες», ακούγεται τώρα από όλη τη συγκέντρωση, καθώς και «Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι».

larko11

Ο κόσμος που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας σταματάει για να δει την πορεία, ρωτάει για τη για τη μεγάλη διαδήλωση και ενημερώνεται από τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ για τα δίκαια αιτήματά τους.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο