Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συλλαλητήρια σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη για την συμπλήρωση 13 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Δεκατρία χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από όπλο αστυνομικού και η μνήμη του τιμήθηκε στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις με συλλαλητήρια.

Συλλαλητήριο και πορεία στη Βουλή έγινε το απόγευμα από οργανώσεις και φορείς. Τα συνθήματα και τα μηνύματα στα πανό τάσσονταν κατά της αστυνομικής βίας και του αστυνομικού κράτους, όπως «Ελλάς, Ελλήνων αστυνομικών». Ξεχώρισε το σύνθημα: «Αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη».

Μέρος των διαδηλωτών προτου ολοκληρωθεί η πορεία κατευθύνθηκε στα Εξάρχεια όπου έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση μπροστά από το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου.

Νωρίτερα, στις 12:00 το μεσημέρι, μαθητές και φοιτητές στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 13 χρονων από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με κεντρικό σύνθημα «το κίνημα θα πει την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη» συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη Βουλή.

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν τρεις πορείες, με μεγάλη συμμετοχή πολιτών. Το απόγευμα έγιναν επεισόδια στην Καμάρα. Ακολούθησαν τουλάχιστον 35 προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη.

vivlio mpelogiannis

Μετάβαση στο περιεχόμενο