Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Συλλαλητήριο για «αντιασφαλιστικό»: Ο αγώνας θα συνεχιστεί ενάντια στους αντεργατικούς σχεδιασμούς

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Ομοσπονδίες, συνδικάτα, εργατικά κέντρα και σωματεία με κεντρικό σύνθημα «Να αποσυρθεί ο νόμος λαιμητόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση» συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέχρι το Σύνταγμα, μπροστά από τη Βουλή.

«Η επίθεση θα συνεχιστεί. Η αναμέτρηση με το κεφάλαιο και τις δυνάμεις του τώρα πρέπει να δυναμώσει» επισήμανε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδος, Γιάννης Τασιούλας, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, ενώ προσέθεσε ότι «αύριο θα έρθει ο νόμος για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Οι αντεργατικοί σχεδιασμοί είναι πολλοί και θα ξεδιπλωθούν με γοργό ρυθμό». Παράλληλα τόνισε: «Εμείς μια υπόσχεση μπορούμε να δώσουμε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα. Τίποτα από όσα έγιναν, όσα γίνονται, όσα σχεδιάζονται για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, των αγώνων, δεν θα μείνει αναπάντητο. Όλα θα απαντηθούν από τους αγώνες μας. Πολύ καλά έκαναν οι νησιώτες και τους έστειλαν από εκεί που ήρθαν».

«Απέναντι στη μεγαλοεργοδοσία, τους εργατοπατέρες, τους κατασταλτικούς και άλλους μηχανισμούς, τους λέμε ότι εδώ θα είμαστε, εδώ θα κάνουμε και τον τελικό λογαριασμό και απολογισμό. Να είναι σίγουροι ότι εμείς θα είμαστε οι κερδισμένοι!», κατέληξε ο κ. Τασιούλας.

Χαιρετισμό απηύθυνε από τη Μυτιλήνη, μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λέσβου, Θοδωρής Ασλανίδης. Ο κ. Ασλανίδης αναφέρθηκε στις συνεχείς κινητοποιήσεις στα νησιά «για να πάψει ο διπλός εγκλωβισμός, να κλείσουν τώρα όλα τα hot spots, να μην δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο στο νησί, ούτε ανοιχτό ούτε κλειστό, να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για μετατροπή των νησιών σε φυλακές της ΕΕ». «Το μήνυμα στην κυβέρνηση στάλθηκε» σημείωσε, ενώ συμπλήρωσε: «Ούτε κλειστά, ούτε ανοιχτά, τα νησιά μας δε θα γίνουν φυλακές».

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου μίλησε και το μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου της ΑΣΟΕΕ, Κώστας Κυδωνάκης, καταγγέλλοντας «την καταστολή που έχει επιστρατεύσει η κυβέρνηση σε βάρος των φοιτητών, με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, με “πιστολέρο” αστυνομικούς και συλλήψεις». «Οι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ στέλνουμε μήνυμα μαζί με τους εργαζόμενους. Δεν τρομοκρατούμαστε από τον αυταρχισμό της κυβέρνησης», υπογράμμισε.

sulalitirio asfalistiko sulalitirio asfalistiko1 sulalitirio asfalistiko2 sulalitirio asfalistiko3