Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Συλλαλητήριο για τη «Μακεδονία» – ὤδινεν ὄρος καὶ ἔτεκεν μῦν

 Επιμέλεια Ομάδα ¡H.lV.S! //  

Όλα ανάκατα: οι γνωστοί διοργανωτές και μαζί στελέχη της ΝΔ με πρώτο και καλύτερο τον πρώην πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, οι ετερόκλητοι, ο απλός λαός και οι «παρασυρμένοι», οι χρυσαυγίτες και οι «γραφικοί» (βλ. ιππέας εκ Κρήτης…) , οι «πρόθυμοι» (πχ. ο υποψήφιος για Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης) αυτοί και πολλοί ακόμη, κάτω από το ανιστόρητο σύνθημα «η Μακεδονία είναι ελληνική» και ενάντια στην «προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών»

Κυριάρχησαν φυσικά τα εθνικιστικά συνθήματα υπό την ομπρέλα της λεγόμενης «Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», την οποία απαρτίζουν οργανώσεις όπως «Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων», «Παμμακεδονική ΗΠΑ», «Ανένδοτος Αγώνας για τη Μακεδονία και τη δημοκρατία», «Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου» και με διάσπαρτα τα τρικάκια της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Όπως ήταν φυσικό καμιά αμφισβήτηση -ούτε στο ελάχιστο, των ΑμερικανοΝΑΤΟικών σχεδίων που εξυπηρετεί η Συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ, αφού οι διοργανωτές όχι μόνο δεν αμφισβητούν αυτά τα επικίνδυνα σχέδια, αλλά συγκαταλέγονται στους ένθερμους υποστηρικτές της αμερικανικής πολιτικής.

Γύρω από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη σημειώθηκαν τα γνωστά επεισόδια ανάμεσα σε δυνάμεις των ΜΑΤ και του αεί «γνωστούς-άγνωστους» κουκουλοφόρους, όταν οι τελευταίοι προσπάθησαν «να εισβάλουν» στην Βουλή και η αστυνομία (παλιά μου τέχνη κόσκινο) έκανε ευρεία χρήση χημικών (που ανακοίνωσε κιόλας «τραυματισμό 25 αστυνομικών») ενώ τηλεοπτικά συνεργεία και φωτογράφοι δέχθηκαν επίθεση από «αγνώστους» -α..ααα ναι! έγιναν και 7 συλλήψεις.

Η κυβέρνηση έσπευσε να αξιοποιήσει τον εθνικιστικό χαρακτήρα του συλλαλητηρίου για να εξωραΐσει τον δικό της ρόλο στην υλοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδίων, ενώ η ΝΔ που ζήτησε τις παραιτήσεις «σήμερα κιόλας» της υπουργού και της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη (το έργο το έχουμε ξαναδεί).

Από νωρίς (Σκάι κλπ) μιλούσαν για την «κοσμοΠλημμύρα» (όπως πάντα «σχεδόν ενός εκατομμυρίου»), ενώ σύμφωνα με τους διοργανωτές, τα λεωφορεία που έφθασαν στην Αθήνα από την επαρχία ήταν περίπου 3.000, η  αστυνομία ανακοίνωσε ότι «έφτασαν στην Αττική 326 λεωφορεία, από τα οποία τα 253 από τον σταθμό διοδίων Αφιδνών, τα 71 από τον σταθμό διοδίων Ελευσίνας και τα 2 από την Κρήτη», η πραγματικότητα ήταν μάλλον αποκαρδιωτική για τους διοργανωτές, με στοιχεία που είναι πάντα μετρήσιμα

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση για τα γεγονότα, μπαίνοντας στην ουσία:

«Η βία κατά απλών διαδηλωτών είναι απολύτως καταδικαστέα και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φέρει ευθύνη γι’ αυτό. Ευθύνες, όμως, έχουν και η ΝΔ και όσες πολιτικές δυνάμεις, με τη στάση τους, καλύπτουν τη δράση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών ομάδων κι αντιδραστικών μηχανισμών, που επιτέθηκαν και κατά δημοσιογράφων και συνεργείων Μέσων Ενημέρωσης. Τεράστια, ταυτόχρονα, είναι η υποκρισία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που παλιότερα συνυπήρχε τυχοδιωκτικά με τέτοιες ομάδες ακροδεξιών, αλλά και δήθεν αντιεξουσιαστών προβοκατόρων.

Σήμερα, η καταδίκη της Συμφωνίας των Πρεσπών έχει νόημα μόνο αν στρέφεται κατά των επικίνδυνων αμερικανικών – ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών, που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κατά του εθνικισμού σε Ελλάδα και FYROM. 

Τα συνθήματα και οι ομιλίες των διοργανωτών στο σημερινό συλλαλητήριο δεν έχουν καμία σχέση με τα παραπάνω, ενώ η ανοχή στην ακροδεξιά φασιστική δράση και βία το μόνο που κάνει είναι να ρίχνει νερό στο μύλο των ιμπεριαλιστών και να δίνει πάσα στην κυβέρνηση να εμφανίζει την πολιτική της με το μανδύα της προοδευτικότητας, ενώ τα υποτάσσει όλα στις επιταγές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ».

Omada

Επικοινωνία – [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] – Blog