Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Συλλαλητήριο Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων του ΠΑΜΕ: Συνδικάτα ταξικά -όχι εργοδοτικά

Μαζικό συλλαλητήριο Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων που συσπειρώνονται με το ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Πεδίον του Άρεως μπροστά από τα γραφεία της ΓΣΕΕ.

Στην ομιλία του ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ με τη “Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία” (ΔΑΣ), τόνισε ότι η “ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ που αυτές τις μέρες έχει φορέσει το κοστούμι του συνδικαλιστή” δεν πρόκειται “να ξεμπλέξει με το ταξικό κίνημα και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που κάθε μέρα δίνουν τη μάχη για τα συμφέροντα και τις ανάγκες της εργατικής τάξης”.

Όπως είπε, υπάρχουν πληροφορίες ότι η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ “ετοιμάζεται για συνέδριο σε θέρετρο της Ρόδου, ενώ της έχουν γίνει προτάσεις για δωρεάν συνέδριο”, προσθέτοντας “από τώρα ανακοινώνουμε συγκέντρωση εκεί στο ξενοδοχείο όποια ώρα και αν ορίσετε”.

Ο Γ. Πέρρος είπε ότι “η συνδικαλιστική μαφία που έχει στρογγυλοκαθήσει στο σβέρκο των εργαζομένων” έχει “στενή σχέση με τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας”.

Είπε πως οι εργαζόμενοι “γνωρίζουν ότι αυτή η πλειοψηφία δεν ήταν ποτέ μαζί τους, ότι έβαλε πλάτη να περάσουν τα πιο βρώμικα σχέδια την περίοδο της κρίσης” και είναι “υπόλογη για όσα υπέγραψαν μαζί με το ΣΕΒ, το ΣΕΤΕ, τους τραπεζίτες και τις κυβερνήσεις τους”.

Είπε ακόμα ότι, πλέον, “από ανθρώπους της εργοδοσίας μέσα στα σωματεία, πέρασαν στην παρουσία των ίδιων των εργοδοτών σε πολλές εργατικές οργανώσεις, στην ίδια τη ΓΣΕΕ”.

Αναφέρθηκε στις “συχνές επικλήσεις των αστικών κομμάτων που ψήφισαν την κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος, που με εντολή τους συλλαμβάνουν και δικάζουν αγωνιστές σε κάθε σημείο της χώρας, που με εντολή τους χτυπούν τυφλά τις διαδηλώσεις”.

Τόνισε ότι παρά την “πολλή κουβέντα για τη δημοκρατία και το καταστατικό της ΓΣΕΕ” με αυτά “δεν έχουν καμία σχέση οι μπράβοι στο συνέδριο της ΟΥΙΕ, οι νοθείες και οι πλαστογραφίες, οι διπλές και τριπλές κάρτες αντιπροσώπων που μοίραζαν στα δωμάτια (σ.σ στην Καλαμάτα), η άρνηση της μαφίας να συνεδριάσουν τα όργανα της ΓΣΕΕ χωρίς τους εργοδότες να νομιμοποιούν τον εαυτό τους, το να μη δίνεται ο λόγος σε κανένα μέλος της διοίκησης”.

Ο Γ. Πέρρος απαντώντας σε όσους θέλουν να παρουσιάσουν “την αντιπαράθεση ως «καβγά για τις καρέκλες»” είπε “τους πετάμε στα μούτρα τα προνόμια, τα οφίτσια και τις καρέκλες τους. Εμείς ποτέ δεν κάναμε χρήση της εργατοπατερίστικης σύνταξης, όπως όλοι αυτοί οι εργατοπατέρες”.

Είπε ότι κανένας εργάτης δεν δέχεται “τον διευθυντικό μηχανισμό να κάνει κουμάντο στα σωματεία, κανένας τίμιος συνδικαλιστής δεν ανέχεται τον εργοδότη μέσα στις οργανώσεις, κανένας εργάτης δεν δέχεται να φτιάχνονται σωματεία στα γραφεία των εφοπλιστών και των τραπεζιτών με τη συνδρομή καλοπληρωμένων μεγαλοδικηγόρων”.

“Συνδικάτα όμως υπάρχουν γιατί υπάρχει το ΠΑΜΕ και η γραμμή του” τόνισε.

Αναφέρθηκε σε “βαθιές ρίζες και μόλυνση” που έχει προκαλέσει η εργοδοσία και το πολιτικό της προσωπικό στο εργατικό κίνημα, τονίζοντας “θα πληρώσουν βαρύ πολιτικό τίμημα για την εμπλοκή τους”.

Σημείωσε ακόμα ότι “παρά την προσπάθεια των διάφορων μηχανισμών κρατικών και εργοδοτικών δυσκολεύονται να φτιάξουν νέους εργατοπατέρες, που να διατηρούν επαφές με ένα κόσμο, να περνά η γραμμή που επιδιώκουν. Αδυναμία που θέλουν να ξεπερνούν με το να διατηρούν μέσα στα σωματεία που ελέγχουν ότι πιο αντιδραστικό γέννησε το κίνημα σε άλλες εποχές”.

“Απέναντι σε όσα εξελίσσονται αυτή την περίοδο οι εργαζόμενοι έχουν κάθε δικαίωμα να αψηφήσουν απειλές και εκβιασμούς, με κάθε μέσο να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους να έχουν οργανώσεις ανεξάρτητες από την παρέμβαση της εργοδοσίας και του κράτους” είπε ο Γ. Πέρρος τονίζοντας ότι “αυτή είναι και η μεγάλη συνεισφορά του ΠΑΜΕ στο εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα, που την άλλη βδομάδα κλείνει 20 χρόνια ζωής και δράσης”.

Παρεμβάσεις στη σημερινή συγκέντρωση πραγματοποίησαν, επίσης, οι Γ. Τασιούλας πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, Γ. Ταβουλάρη πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στο Φάρμακο, Θ. Γκώγκος μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, Ν. Ξουράφης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και Σ. Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής.