Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συλλαλητήριο ΠΑΜΕ: «Η οργή μας είναι μεγάλη, όπως μεγάλη είναι και η απεργία μας»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο που θα τεθεί προς ψήφιση τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου και το οποίο χτυπά το απεργιακό δικαίωμα, επεκτείνει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ενισχύει τη φοροληστεία για να μπουκώσει από τον ιδρώτα του λαού τα ταμεία των επιχειρηματικών ομίλων.

Με κεντρικό σύνθημα «κάτω τα χέρια από την απεργία» η μαζική πορεία του ΠΑΜΕ, με περίπου 20.000 εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους και νεολαίους, κατέληξε στη Βουλή, ενώ έγινε κάλεσμα για τη νέα κινητοποίηση της Δευτέρας με το συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 18.00 ημέρα ψηφοφορίας για το Πολυνομοσχέδιο.

Την ώρα που η κεφαλή της πορείας βρισκόταν στο Σύνταγμα οι τελευταίοι διαδηλωτές ήταν ακόμα στην Ομόνοια. Όπως ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα: «Η οργή μας είναι μεγάλη, όπως μεγάλη είναι και η απεργία μας. Βροντοφωνάζουμε ακόμα πιο δυνατά τα συνθήματά μας: “Την οργάνωσή μας και την απεργία, δεν τα παραδίδουμε στην εργοδοσία”»

pame22

Μετά την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ και την αποχώρησή του, ένταση επικράτησε δίπλα από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και μελών Πρωτοβάθμιων Σωματείων (σύμφωνα με τα πανό τους), που πραγματοποιούσαν συλλαλητήριο ενάντια στο πολυνομοσχέδιο.

Διαδηλωτές -που δεν είχαν καμία σχέση με το ΠΑΜΕ- επιχείρησαν να εισέλθουν στο προαύλιο της Βουλής για να κρεμάσουν πανό. με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν επεισόδια, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

Μετάβαση στο περιεχόμενο