Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Συλλαλητήριο ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ «για σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωή με δικαιώματα» (ΦΩΤΟ)

Σε μαζικό, ενωτικό, “ταξικό” αγώνα «για σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωή με δικαιώματα» κάλεσε τους εργαζόμενους το ΠΑΜΕ, στη συγκέντρωση του με αφορμή τη ΔΕΘ στην πλατεία Αριστοτέλους, παρουσία του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στην κεντρική ομιλία, ο επικεφαλής της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Γιώργος Πέρρος αναφέρθηκε στα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων, στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε χώρους δουλειάς.

pame47

«Η κανονικότητα, η «δίκαιη ανάπτυξη», ή «ανάπτυξη για όλους», έχει ως προϋπόθεση την διαρκή πρέσα στα εργατικά δικαιώματα και στις ανάγκες του εργαζόμενου λαού» είπε ο κ. Πέρρος και κάλεσε τους εργαζόμενους «να πάρουν αυτήν υπόθεση στα χέρια τους». Ιδιαίτερα, εστίασε την κριτική σε επικείμενες ρυθμίσεις για το συνδικαλιστικό κίνημα, μεταξύ αυτών, τη θέσπιση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και του ηλεκτρονικού μητρώου και πρόσθεσε:

«Να μην επιτρέψουμε να παραδοθούν στην εργοδοσία και την κυβέρνηση, τα στοιχεία των εργαζομένων που αποφασίζουν, που ψηφίζουν, που παλεύουν για τα δικαιώματα, για τη ζωή τους. Απευθύνουμε παντού, σε κάθε σωματείο, σε κάθε συνδικαλιστική οργάνωση κάλεσμα για να πάρει αποφάσεις και πρωτοβουλίες να υπερασπιστούν οι εργαζόμενοι τη συλλογική τους κατάκτηση, τις ζωντανές διαδικασίες στους χώρους δουλειάς».

pame200

«Δίνουμε το μήνυμα προς την κυβέρνηση, την εργοδοσία, ότι δε θα παραδοθούμε, θα δυναμώσουμε την αλληλεγγύη ανάμεσά μας… Αυτή η επίθεση επιβεβαιώνει ακόμα ότι στο πρόσωπο της κυβέρνησης της ΝΔ, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ βρήκε τον καλύτερο υπερασπιστή της» είπε ο κ. Πέρρος και πρόσθεσε: «Η κυβερνητική παρέμβαση αποτελεί στην ουσία, μορφή καταστολής του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος. Για εμάς είναι μάχη για την ύπαρξη των .συνδικάτων».pame13

Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ παραβρέθηκαν, επίσης, οι βουλευτές του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης, Χρήστος Κατσιώτης και Γιάννης Δελής, ενώ χαιρέτισαν εκπρόσωποι σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, από το χώρο των εμφιαλωμένων ποτών, της ενέργειας και του αγροτικού κόσμου.

pame45

Στην πορεία που ακολούθησε πραγματοποιήθηκαν δρώμενα με πολιτικό μήνυμα από συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ μέσα στα μπλοκ των εργαζομένων στη δημόσια υγεία και στη δημόσια εκπαίδευση.

pame204

Στην κεφαλή το πανό του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου με σύνθημα: «Αγώνας ενωτικός, μαζικός, ταξικός. Για σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, για ζωή με δικαιώματα».

Ακολουθούν εργαζόμενοι από δεκάδες κλάδους δουλειάς, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι, συνταξιούχοι και γυναίκες από τη Θεσσαλονίκη αλλά και τις γύρω περιοχές όπως Καρδίτσα, Λάρισα, Βόλος, Σέρρες, Έβρος, Πιερία, Νάουσα, Χαλκιδική, Σέρρες.

 

pame11

«Όχι στην ομηρία των 8μηνων και στην α λα καρτ εργασία – Εδώ και τώρα πλήρης και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα», γράφει το πανό των εργαζομένων στα Hot Spot Διαβατών και Δράμας.

«Ούτε απόσχιση – ούτε απόλυση. Δε θυσιαζόμαστε για τα κέρδη των τραπεζών», αναγράφει το πανό των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς.

pamw16

«Κάτω τα χέρια από τα Σωματεία – Όχι στο φακέλωμα των εργαζομένων», γράφει το πανό του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης, «Δε ζητάμε ψίχουλα – Παλεύουμε για ζωή με δικαιώματα» το πανό των συμβασιούχων στη δασοπυροπροστασία.

Το δικό τους μήνυμα στέλνουν και οι φοιτητές.

pame201

«Ο νόμος για το άσυλο να μείνει στα χαρτιά. Βγαίνουμε στη αντεπίθεση», γράφει στο πανό των Φοιτητικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης, «Σίτιση και στέγαση δωρεάν σπουδές – Δεν είναι πελάτες οι φοιτητές», γράφει το πανό του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Εστιών Θεσσαλονίκης.

Κάτω από τη μαζική, αποφασιστική και δυναμική παρέμβαση της μεγάλης πορείας του ΠΑΜΕ άνοιξε ο αστυνομικός κλοιός μπροστά από την έκθεση και οι διαδηλωτές να συνεχίζουν δυναμικά την πορεία τους μπροστά από αυτήν.

pame1 1

Παράλληλα οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τα πρωτοφανή μέτρα της αστυνομίας, η οποία έχει μετατρέψει όλο το κέντρο της πόλης σε φρούριο.

pame 1