Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Συλλαλητήριο Προπύλαια: Όργιο παρεμπόδισης της συγκέντρωσης και τρομοκράτησης από την αστυνομία (ΦΩΤΟ)

Απαράδεκτο κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος των διαδηλωτών και ιδιαίτερα των μαθητών και όργιο παρεμπόδισης της συγκέντρωσης στα Προπύλαια, επιχειρεί να στήσει η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, έχει κλείσει το μετρό στο «Πανεπιστήμιο», αστυνομικές δυνάμεις έχουν μπλοκάρει τους δρόμους γύρω από τα Προπύλαια, ενώ η αστυνομία επιχειρεί και σωματικούς ελέγχους και ελέγχους σε τσάντες μαθητών!

Τον κατήφορο της κυβέρνησης κατήγγειλαν και από το βήμα της συγκέντρωσης. Συγκεκριμένα, ο Σπύρος Μαρίνης, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή στην αστυνομία και εξελίσσεται όργιο παρεμπόδισης της συγκέντρωσης. Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει πάτο. Εδώ και τώρα να σταματήσει το όργιο τρομοκράτησης και παρεμπόδισης της συγκέντρωσης. Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει!

Τηλεφωνική παρέμβαση στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη πραγματοποίησε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, εκφράζοντας την διαμαρτυρία του ΚΚΕ και ζητώντας να σταματήσουν οι αστυνομικοί έλεγχοι σε μαθητές στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα ζήτησε να ανοίξει ο σταθμός του Μετρό, στα Προπύλαια.

sullalitirio1 sullalitirio2

Στο Σύνταγμα οι μαζικές συγκεντρώσεις μαθητών και εργαζομένων στο δημόσιο

Στο Σύνταγμα βρίσκονται οι μαζικές πορείες μαθητών και εργαζομένων στο δημόσιο, απαιτώντας μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων τους.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, φοιτητικοί σύλλογοι, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στις περιφέρειες, στα ασφαλιστικά ταμεία και άλλες υπηρεσίες, με τα πανό και τα συνθήματά τους, προβάλλουν τις διεκδικήσεις και τα δικαιώματά τους.

Στην κεφαλή της πορείας ήταν μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και φοιτητές, με τα πανό της Συντονιστικής Επιτροπής των Μαθητών. Με συνθήματα όπως «Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση κι υγεία σε κάθε μαθητή», «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται, ούτε προσκυνά» και «Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την Παιδεία», απαίτησαν την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους και δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν ακόμη πιο δυναμικά τον αγώνα τους.

Νωρίτερα στις συγκεντρώσεις που έγιναν στα Προπύλαια καταδίκασαν το όργιο παρεμπόδισης των διαδηλωτών από τις αστυνομικές δυνάμεις, δηλώνοντας την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σήμερα και σε άλλες πόλεις της χώρας.

sullalitirio3 sullalitirio4 sullalitirio5 sullalitirio6

 

mpelogiannis