Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο

Συλλαλητήριο πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στην πλατεία Ομονοίας ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο που τίθεται σήμερα προς ψήφιση στη Βουλή.

Όπως υποστηρίζει το ΠΑΜΕ, το Πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει δεκάδες αντιλαϊκά μέτρα που διαψεύδουν την κυβέρνηση όσον αφορά τα περί επαναφοράς των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων μετά το τέλος των μνημονίων, αντιθέτως ανοίγει το δρόμο για νέες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις.

Το ΠΑΜΕ ζητάει, μεταξύ άλλων, επαναφορά και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, καθώς και να μη γίνεται κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

pame3

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε δυναμική πορεία προς τη Βουλή στην οποία κυριάρχησαν τα συνθήματα: «Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο – Οργάνωση παντού να ‘ρθουν τα πάνω κάτω», «Όχι στα χαράτσια και στις περικοπές – Αυξήσεις στις συντάξεις, συμβάσεις κλαδικές», «Με ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, φτώχεια κι ανεργία – Κέρδη για να έχει η πλουτοκρατία».

Στην κεφαλή της πορείας το πανό του ΠΑΜΕ ανέγραφε: «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες. Η ανάπτυξή σας τσακίζει τη ζωή μας. Αγώνας – Οργάνωση και αντεπίθεση η επιλογή μας» και ακολουθούσαν τα μπλοκ των Σωματείων.

pame2