Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Συλλυπητήρια από τον πρόεδρο της Βουλής για το θάνατο του Γιώργη Μωραΐτη

Τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του δημοσιογράφου Γιώργη Μωραΐτη, ιστορικού στελέχους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και εμβληματικής μορφής της Εθνικής Αντίστασης και του αντιδικτατορικού αγώνα, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Δήλωσε συγκεκριμένα: «Ο Γιώργης Μωραΐτης ταύτισε τη ζωή του με τους αγώνες του λαού μας για ελευθερία, δημοκρατία, ισότητα. Έδωσε το “παρών” σε κάθε προσκλητήριο μάχης που έλαχε στη γενιά του, από την Εθνική Αντίσταση μέχρι τον Αντιδικτατορικό Αγώνα. Ως στέλεχος του ΚΚΕ και δημοσιογράφος του “Ριζοσπάστη” υπερασπίστηκε αταλάντευτα τις αξίες του, τηρώντας πάντα τις αρχές της δεοντολογίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος. Αφήνει μια παρακαταθήκη συνέπειας ανάμεσα στις ιδέες και τη στάση ζωής. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του».

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ο Γιώργης Μωραΐτης υπήρξε πρότυπο δημοσιογράφου – αγωνιστή. Από νεαρή ηλικία πίστεψε στη δημιουργία μιας άλλης, δικαιότερης κοινωνίας και αγωνίστηκε όλη του τη ζωή για το σκοπό αυτό μένοντας πιστός στις ιδέες του. Στον αγώνα αυτό παρέμεινε προσηλωμένος και δεν τον τρόμαξαν ούτε οι φυλακίσεις ούτε οι διώξεις. Στάθηκε όρθιος, συνεπής και άκαμπτος».

«Έφυγε» ο σ. Γιώργης Μωραΐτης