Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Συλλυπητήρια του ΚΚΕ προς το ΚΚ Ιταλίας για τους νεκρούς από την κατάρρευση γέφυρας στη Γένοβα

Τα συλλυπητήρια προς το ΚΚ Ιταλίας για τους νεκρούς από την κατάρρευση γέφυρας, μεταφέρει σε μήνυμά του το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Η κατάρρευση της γέφυρας Μοράντι, στη Γένοβα, με τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες συνιστά μια ακόμα τραγωδία που χτύπησε τον ιταλικό λαό.

Δεν πρόκειται για τυχαία εξέλιξη. Τα στοιχεία μαρτυρούν ότι αποτελεί άμεση συνέπεια του ότι τόσο η κατασκευή, όσο και η συντήρηση των αυτοκινητόδρομων ακολουθούν το κριτήριο του κέρδους των ομίλων. Είναι ενδεικτικό ότι το συγκεκριμένο κομμάτι του αυτοκινητόδρομου, με την εν λόγω γέφυρα, είναι από αυτά με τα πιο ακριβά διόδια, με τα μεγαλύτερα κέρδη. Είναι μεγάλες και διαχρονικές οι ευθύνες των αστικών κυβερνήσεων, που παραδίδουν αυτοκινητόδρομους και κάθε είδους υποδομές στο μεγάλο κεφάλαιο, με αποτέλεσμα ο λαός να πληρώνει ξανά και ξανά και πάνω από όλα, με ανθρώπινες ζωές.

Παρακαλούμε μεταβιβάστε στον ιταλικό λαό, στις οικογένειες των θυμάτων, τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη του Κόμματός μας».

Σα χάρτινος πύργος κατέρρευσε εξαιτίας κακοτεχνιών οδογέφυρα στη Γένοβα – Δεκάδες νεκροί (ΦΩΤΟ)