Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Συλλυπητήριο μήνυμα του ΚΚΕ για το θάνατο της Τουρκάλας απεργού πείνας, Εμπρού Τιμτίκ

Σε συλλυπητήριο μήνυμά του για το θάνατο της Τουρκάλας απεργού πείνας, Εμπρού Τιμτίκ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Έπειτα από 238 μέρες απεργίας πείνας, στην Τουρκία, έφυγε από τη ζωή η Εμπρού Τιμτίκ (Ebru Timtik), δικηγόρος, μέλος του Νομικού Γραφείου του Λαού. Η ίδια, μαζί με τον επίσης δικηγόρο Αϊτάτς Ουνσάλ (Aytaç Ünsal), που συνεχίζει, πραγματοποιούσε απεργία πείνας ενάντια στις διώξεις της κυβέρνησης Ερντογάν, την καταστολή, τις φυλακίσεις, τα βασανιστήρια, στο όνομα της αντιμετώπισης της “τρομοκρατίας”.

Το ΚΚΕ καταδικάζει, για άλλη μια φορά, τη βιομηχανία διώξεων που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση Ερντογάν, που τυλίγει σε μια κόλλα χαρτί εργαζόμενους, συνδικαλιστές, στελέχη κομμάτων, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, δικηγόρους, αλλά και την ανοχή έως και ενθάρρυνση που απολαμβάνει από ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, ενώ κατά τα άλλα κόπτονται υποκριτικά για τα “ανθρώπινα δικαιώματα”.

Εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της Εμπρού Τιμτίκ και την αλληλεγγύη του στην πάλη των λαών για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών τους».

Τουρκία: Πέθανε η Εμπρού Τιμτίκ, δικηγόρος μετά από 238 ημέρες απεργία πείνας στη φυλακή