Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΔΥΕΘ ΣΤΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Επιτροπή Ειρήνης Νεάπολης – Συκεών, με τη στήριξη της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), συμμετέχει και φέτος με περίπτερο στην καθιερωμένη διοργάνωση «Βαλκανική Πλατεία 2018» του Δήμου Νεάπολης – Συκεών, από Δευτέρα 3 Σεπτέμβρη έως την Κυριακή 9 Σεπτέμβρη 2018.

Στο περίπτερο οι επισκέπτες θα μπορέσουν να πληροφορηθούν για τη δράση της ΕΔΥΕΘ και της Επιτροπής Ειρήνης Νεάπολης – Συκεών, θα βρουν έκθεση με αφίσες και άλλα ενημερωτικά υλικά, το περιοδικό της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) «ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ», βιβλία και άλλα υλικά.

Στη σημερινή πολύ επικίνδυνη για την Ειρήνη στην περιοχής μας συγκυρία η ΕΔΥΕΘ και η Επιτροπή Ειρήνης Νεάπολης – Συκεών καλούν τα μέλη και του φίλους τους να επισκεφτούν το περίπτερο και να στηρίξουν τη δράση του αντιιμπεριαλιστικού – αντιπολεμικού κινήματος ειρήνης της πόλης μας. Τα σύννεφα μιας νέας πυραυλικής επίθεσης ενάντια στον πολύπαθο λαό της Συρίας πυκνώνουν απειλητικά. Η τεράστια συγκέντρωση στην Ανατολική Μεσόγειο ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ από τη μια και της Ρωσσίας από την άλλη προοιωνίζουν νέα δεινά για το λαό της Συρίας και για όλους τους άλλους λαούς της περιοχής. Στην αντιπαράθεση εμπλέκονται και τοπικές δυνάμεις, όπως είναι το Ισραήλ, η Τουρκία και το Ιράν.

Η ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, με απόφαση της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συμμετέχουν στην Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκή άσκηση «Bright Star 2018», εμπλέκοντας τη χώρα μας ακόμη βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη στην περιοχή. Έχει άμεση σχέση με τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, με την εξάπλωση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στα Βαλκάνια και με τους διακηρυγμένους σχεδιασμούς αλλαγής των συνόρων, με την ένταση της επιθετικότητας της Τουρκίας, που τελευταία διακηρύττει τη δημιουργία στρατιωτικής βάσης στα κατεχόμενα της Κύπρου.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης και των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων του τόπου είναι πολύ μεγάλες. Για τα συμφέροντα των ισχυρών οικονομικών ομίλων και τη λεγόμενη «γεωστρατηγική αναβάθμιση» της χώρας θυσιάζουν το ειρηνικό μέλλον του λαού και της νεολαίας μας. Ο λαός μας πρέπει να καταδικάσει κάθε επίθεση κατά του συριακού λαού, να κλιμακώσει τον αγώνα του ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, ενάντια σε οποιαδήποτε συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτούς.

Στα πλαίσια της συμμετοχής μας στη Βαλκανική Πλατεία 2018 την Παρασκευή,

7 του Σεπτέμβρη, ώρα 7:00μμ στον εκθεσιακό χώρο Στρεμπενιώτη

οργανώνουμε καλλιτεχνικό δρώμενο – παράσταση με θέμα

«Ειρήνη, Πόλεμος, Πρόσφυγες».

Θεσσαλονίκη, 03/09/2018

Το Γραφείο Τύπου της ΕΔΥΕΘ