• [ Δικοί σου εχθροί, δικοί μου εχθροί /του σκεφτόμενου ανθρώπου είναι εχθροί]
Facebooktwitterrssyoutube

Συμπτωματικά

Φιλοξενούμενος Γιώργος Παπασωτηρόπουλος //

Πέρασε και η όγδοη του δεκαεφτά εβδομάδα. Με παγκόσμια ημέρα κοινωνικής δικαιοσύνης μπήκε και μας έκανε να γελάσουμε στιγμιαία θυμίζοντάς μας ότι το πλησιέστερο που έχουμε φτάσει σε κοινωνική δικαιοσύνη είναι η θεσμοθέτηση μιας παγκόσμιας ημέρας για αυτή.

Σε νέα από το (πολύ) εξωτερικό, 7 ολόκληρους νέους πλανήτες εκτός του ηλιακού μας συστήματος, ανακάλυψε η NASA, σε απόσταση περίπου 40 έτη φωτός από τη Γη μας και σε μέγεθος αντίστοιχο με αυτής. Στην κατοικήσιμη ζώνη του άστρου τους βρίσκονται τρεις από αυτούς  ενώ όλοι τους είναι πιθανό να έχουν νερό σε υγρή μορφή. Και αυτά την ίδια στιγμή που στην όμορφη κυανόλευκη Ψαροκώσταινά μας, εξακολουθούμε να τσακωνόμαστε για το αν ανήκουμε πράγματι σε ανώτερη φυλή από τους υπολοίπους και να φωνάζουμε «Ορθοδοξία ή Θάνατος» προσπαθώντας με κάθε τρόπο, για ακόμα μία εβδομάδα, να κρατήσουμε μακριά από τα σχολεία μας, πιτσιρικάδες που τις δύο πρώτες ώρες θα «αμαυρώνουν τον πολιτισμό μας», μετά το δεύτερο διάλειμμα θα «καταστρέφουν το έθνος μας» και πριν το σχόλασμα θα «μας κολλάνε τις αρρώστιες τους». Ως συνήθως φωνές, αντιδράσεις και επιθέσεις εκεί που μας παίρνει: στον πιτσιρικά, τον μετανάστη, τον αδύναμο.

Στα των ημερών, επίθεση μασκαράδων με μολότοφ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές της εβδομάδας, καθώς τι νόημα έχει μια επίθεση αν δεν είναι επίκαιρη; Φήμες ότι οι μολότοφ που πετάχτηκαν είχαν ζωγραφισμένα μουστάκια και φορούσαν περούκες, δεν επιβεβαιώνονται επίσημα. Μόνο αποτέλεσμα της δράσης 44 προσαχθέντες, εκ των οποίων οι 37 αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι υπόλοιποι είναι αλλοδαποί, που (αποδείχθηκαν άσχετοι με την υπόθεση και) οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα καθώς φέρονται να βρίσκονται παράνομα στη χώρα. Δηλαδή η αστυνομία χρειάστηκε να ανακαλύψει γύρω από την Κουμουνδούρου μερικούς πειρατές των Εξαρχείων, επαναστάτες κλόουν, αντιεξουσιάστριες πεταλούδες και αγωνίστριες πριγκίπισσες, δεν τα κατάφερε, αλλά για να μη γυρίσει σπίτι με άδεια χέρια, μάζεψε μερικούς περαστικούς μετανάστες.  Καταδικάζοντας τους μασκαράδες από όπου και αν προέρχονται και κοιτάζοντας μπροστά, προτείνουμε αφενός την άμεση καταβολή επιδόματος βαρέων και ανθυγιεινών σε βουλευτές και στελέχη κάθε κυβέρνησης που φέρνει στη χώρα μνημονιακά μέτρα και αφετέρου τη σύσταση ειδικής ομάδας αστυνόμευσης των αστικών κέντρων με σκοπό την άμεση εξουδετέρωση κάθε ποπάυ, σκρούτζ και νεράιδας που δείχνει τάση για διατάραξη της κοινής ειρήνης.

//οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι -μάλλον- συμπτωματική//