Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ: Εβδομάδα της Επενδύσεως

Σχολιάζει ο Γιώργος Παπασωτηρόπουλος //

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ: της Επενδύσεως Εβδομάδα

Πέρασε και η δέκατη-τρίτη του δεκαεφτά εβδομάδα που με-το-που μπήκε μας άλλαξε την ώρα. Ευτυχώς! Να αλλάζει και κάτι σε αυτή τη χώρα…

Στα καλά νέα, ντάκιουρι φράουλα και παγωμένες γρανίτες θα μπορούμε να πίνουμε δίχως τύψεις φέτος το καλοκαίρι καθώς το ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων δικαίωσε τους εργάτες της Μανωλάδας κάτι που λόγω πολυπλοκότητας της υπόθεσης (γιατί τι άλλο θα μπορούσε να φταίει;!) δεν είχε μπορέσει να γίνει σε ελληνικό δικαστήριο.

Επίσης το ημερολόγιο χθες έλεγε πρωταπριλιά-των ψεμάτων μέρα- και σύμφωνα με πηγές, εντός βουλής υπήρχαν ευχές για «χρόνια πολλά», τούρτες και μπαλόνια από βουλευτές σε βουλευτές. Γέλια και χαρούμενο κλίμα, γεγονός που παραξένεψε τον Έλληνα ψηφοφόρο που δεν έχει καταλάβει ακόμα.

Τέλος σε άλλα νέα, θυμάστε που το ξεπούλημα των αεροδρομίων, δεν ήταν ξεπούλημα αλλά επένδυση, καθώς ξένοι επενδυτές θα έβαζαν τα χρήματά τους για να ανακάμψει ο τουρισμός και οι τοπικές επιχειρήσεις και μπλαμπλαμπλα; Λοιπόν, «Δάνειο 968,4 εκατ. ευρώ για τα 14 αεροδρόμια υπέγραψε η Fraport» το 1/3 εκ των οποίων τα παραχώρησε η Alpha Bank. Δηλαδή οι τράπεζες πτωχεύουν, ο λαός τις ανακεφαλαιοποιεί, για να το κάνει αυτό παίρνει μέτρα, τα οποία όμως υποστηρίζονται από τις τράπεζες. Βλέπετε κάτι περίεργο; Κάτι σαν να χρηματοδοτείς κάποιον για να αγοράσει την περιουσία σου και έπειτα αυτός να σε υπερχρεώνει για να την χρησιμοποιείς; Για τα αεροπλάνα αυτά. Τα βαπόρια και τους φίλους τους παλιούς, τους διασώζουμε ακόμα.