Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ Εκρηκτική εβδομάδα

Σχολιάζει ο Γιώργος Παπασωτηρόπουλος //

 

Πέρασε και η ενδέκατη του δεκαεφτά εβδομάδα που έκανε εκρηκτική είσοδο.

Τα νέα που ήρθαν από τα εξωτερικά και δείχνουν ως αποστολείς, σε πακέτα-βόμβες προς τα γραφεία του Σόιμπλε και του ΔΝΤ, γνωστό τηλεπωλητή και πρώην μπασκετμπολίστα που πλέον ανήκουν στη μπλέ ομάδα. Ο πρώτος δήλωσε πως “εάν ήξερα τη διεύθυνση του γραφείου του κ.κ. Σόιμπλε θα του έστελνα είτε διαφημιστικά φυλλάδια με τις προσφορές βιβλίων μου είτε συγχαρητήριες επιστολές αλλά σε καμία περίπτωση δυναμιτάκια” ενώ ο δεύτερος ότι “όχι μόνο δεν ξέρω να συναρμολογώ τέτοιους μηχανισμούς, αλλά ακόμα και τα γραμματόσημα πάντα τα σάλιωνα από τη λάθος πλευρά”. Μετά πάντως από τις πρόσφατες εξελίξεις, στα ΕΛ.ΤΑ. συζητήθηκε η πιθανότητα να υπάρξουν εκπτωτικά πακέτα για αποστολή εκρηκτικών σε πολλαπλές διευθύνσεις του εξωτερικού.

Στην όμορφη Ολλανδία είχαν ψηφοφορίες ξανά και το αποτέλεσμα έκανε την αποτελούμενη από ευρωπαίους υπουργούς οικονομικών ευρωομάδα, να έχει στο τιμόνι της έναν μη-υπουργό σήμερα. Σύμφωνα με άρθρα που κυκλοφόρησαν πανηγυρίζοντας για την νίκη του Ρούτε, πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι που δεν βγήκε πρώτο το ακροδεξιό τους κόμμα, χωρίς όμως να μας ανησυχεί που αυτό βγήκε δεύτερο. Επίσης οι εκλογές τους μας θύμησαν πως οι υποψήφιοι σε μία χώρα 17 εκατομμυρίων κατοίκων παλεύουν για 150 θέσεις, ενώ το ευρύχωρο ελληνικό μας κοινοβούλιο χωράει 300 καρέκλες.

Πίσω στα δικά μας πάλι. Η ΕΛληνική ΑΣτυνομία οργάνωσε μεταμεσονύκτια βόλτα για περίπου 130 πρόσφυγες στο κέντρο της Αθήνας όπου ευπρόσδεκτοι ήταν γονείς αλλά και παιδιά που διέμεναν σε κάποιες από τις καταλήψεις της πόλης. Όλα ξεκίνησαν με ένα ευχάριστο ξύπνημα για όσους κοιμόντουσαν ενώ το διάλειμμα από τον ύπνο τους περιλάμβανε άνετη βόλτα μέχρι το τμήμα αλλοδαπών (αφού είχε προηγηθεί πέταγμα των παιχνιδιών των παιδιών στο δρόμο και στα σκουπίδια καθώς μάλλον…είναι μεγάλοι πια για τέτοια) και πολύωρη ξενάγηση σε αυτό και έπειτα επίσκεψη και άπλετος ελεύθερος χρόνος στην πλατεία Ομονοίας μέχρι να βρεθεί ένας άλλος αυτοοργανωμένος χώρος που θα τους παραχωρήσει κρεβάτι για να συνεχίσουν τους ύπνους τους. Αιτία της εκδρομής η εξαιρετική ιδέα κάποιου, να εκκενωθεί μία κατάληψη που στεγάζει πρόσφυγες ώστε να στεγαστούν εκεί πρόσφυγες.

//οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι -μάλλον- συμπτωματική//