Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ: Η Σοσιαλμιντιο-εβδομάδα

Σχολιάζει ο Γιώργος Παπασωτηρόπουλος //

Πέρασε και η δέκατη του δεκαεφτά εβδομάδα και έγινε των… social media αφού οι πολιτικοί αρχηγοί της χώρας βάλθηκαν να αποδείξουν πόσο cool είναι.

Πρώτος κουλ-τύπος ο αρχηγός της μπλε παρέας που μεσημεράκι Τετάρτης ανακοίνωσε ότι δεν είχε τίποτα καλύτερο να κάνει και για 90 λεπτά θα πάρει το εσπρεσάκι του και θα κάτσει αραχτός και ευδιάθετος στο λάπ τοπ του για να απαντήσει σε ερωτήσεις κοινού μέσω facebook. Προφανώς έτυχε να προσπεράσει διχαστικές ερωτήσεις όπως: «όταν αναφέρεστε στη διαφθορά του κράτους, σε κομματικούς διορισμούς, σκάνδαλα μίζες και διασπάθιση δημοσίου χρήματος, πώς αντέχετε και δεν σας πιάνουν τα γέλια;», «Κύριε Μητσοτακη καλησπέρα. Πώς σκοπεύετε να αποπληρώσετε τα δάνεια του κόμματος σας; Πιστεύετε ότι αρμόζει σε ένα χρεοκοπημένο κόμμα να διεκδικεί την εξουσία;» ή «Ποιον στηρίζετε στο survivor;».

Για να μην τον αδικούμε όμως, βρήκε το θάρρος να μιλήσει για φλέγοντα ζητήματα των ημερών, για ζητήματα για τα οποία η γνώμη των πολιτικών έχει ιδιαίτερη σημασία όπως ότι πιστεύει πως ο ΠΑΟΚ θα αργήσει να πάρει πρωτάθλημα, ενώ υποστήριξε real, paris saint germen και Ολυμπιακό. Έπειτα δήλωσε ότι καταδικάζει τα σπόιλερς από όπου και αν προέρχονται (ειδικά όταν αφορούν το Star Wars) και τέλος διαφώνησε με την ψήφο του Θεσσαλονικιού Τσανγκ προς την Ελισάβετ στο πρόσφατο επεισόδιο επιβίωσης.

Λίγο μετά τη λήξη του αγώνα στην Ισπανία (όπου η paris saint germen επαλήθευσε τελευταία στιγμή τις φήμες περί γρουσουζιάς της «Μητσοτάκης και υιοί») την σκυτάλη στο παιχνίδι cool-οσύνης πήρε ο Alex που μέσω twitter θύμισε στον Κυριάκο τον στοιχηματικό κουβά του, με τον τελευταίο να μην το αφήνει έτσι και λίγο πριν πέσει για ύπνο να δίνει αποστομωτική απάντηση, γουρλώνοντας τα μάτια και τρίβοντας ενθουσιασμένος τα χέρια του.

Το πράσινο κοριτσάκι -που θέλει να μιλήσει ακόμα και αν δεν έχει τίποτα να πει- (είχες και εσύ ένα τέτοιο στην παρέα σου), με σκοπό να μπει στην cool-ομάδα δήλωσε ότι δεν είναι ούτε με την Barcelona ούτε με την PSG αλλά με την Εθνική Ελλάδος και υποδείχθηκε σε θέση offside. Γράμματα παραπόνων και δυσανασχέτησης καταφτάνουν ασταμάτητα στο γραφείο της Ιπποκράτους από απογοητευμένους Ισπανούς και Γάλλους σοσιαλιστές.

Σε διαφορετικό κλίμα, στις όχθες του ποταμιού βρέθηκαν νέα σποτάκια για διαφήμιση του κόμματος. Αυτά επιλέχθηκε να δείχνουν τους διαφορετικούς ανθρώπους που για τους λόγους τους δεν στηρίζουν το ποτάμι αλλά μάλλον δεν έχουν λάβει υπ’ όψην τους, ότι με αυτή την ιδέα θα χρειαστούν βιντεάκια που να υποδεικνύουν περίπου το 97% των Ελλήνων.

Τέλος, στο κλείσιμο της εβδομάδας μάθαμε την ύπαρξη της θέσης της πρέσβειρας εκ προσωπικοτήτων. Η πρώην τέτοια παραιτήθηκε και φήμες ότι ούτε η ίδια γνώριζε τις αρμοδιότητές της δεν επιβεβαιώνονται.
//οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι -μάλλον- συμπτωματική//