Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ Μεγαλοδύναμη εβδομάδα

Σχολιάζει ο Γιώργος Παπασωτηρόπουλος //

Πέρασε και η δωδέκατη του δεκαεφτά εβδομάδα που μεγαλοδύναμο τον απέδειξε ξανά καθώς ως εκ θαύματος έφερε την αθώωση όλων των κατηγορουμένων για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Φαγώθηκαν χρήματα εις βάρος του δημοσίου αλλά αυτά φαίνεται να ήταν νηστίσιμα και συνεπώς δεν τίθεται θέμα αδικήματος. Σύμφωνα με το Εφετείο, η «ημέρα της κρίσης» για μοναχούς και ηγούμενους, δεν έχει ακόμα φτάσει. Από την άλλη πλευρά, την ενοχή της αρνείται να παραδεχθεί η λίμνη Βιστωνίδα, η οποία φουρτουνιασμένη δήλωσε πως θα ασκήσει έφεση, έχοντας υποστήριξη από παρόχθιες περιοχές αλλά και από off-shore εταιρείες που δέχονται να καταθέσουν ως μάρτυρες.

Σε νέα από τον Ευρωπαϊκό Βορρά, τα… «τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια» ήταν τα αίτια της κρίσης του Νότου σύμφωνα με τον Ολλανδό ξενέρωτο-ζηλιάρη. Οικονομική ανάλυση επιστημονικώς τεκμηριωμένη με πολιτικές προεκτάσεις, αντάξια του αξιώματός του. Άποψη ευρέως υποστηριζόμενη εδώ και χρόνια τόσο από συνταξιούχους σε καφενεία όσο και από πάν-καλους συγγραφείς και βουλευτάδες. Πορταγαλο-ιταλο-ισπανοί πολιτικοί νιώθουν προσβεβλημένοι και ζητούν την παραίτησή του ενώ οι δικοί μας ακόμα χαμογελάνε που κάποιος τους θεωρεί μπεκρήδες και μπερμπάντηδες.

Τέλος, στα υπόγεια της πρωτεύουσας γίνονται προοδευτικά πραγματάκια καθώς αποφασίζεται να προσφέρεται δωρεάν χώρος για προβολή του έργου της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας στους σταθμούς του Μετρό. Από τη μία, η ιδέα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου φαίνεται να μην πηγαίνει καλά και έτσι είπαν να το ρίξουν στις προσευχές. Από την άλλη, το προμόσιον ήταν πάντα από τα δυνατά χαρτιά των μεγάλων επιχειρήσεων. Αλλά γιατί δωρεάν; Ποιος δεν θα ήθελε να επιδοτήσει αυτή την ιδέα με μία αύξηση στην τιμή του εισιτηρίου του; Φήμες για εισαγωγή vip εισιτηρίου για είσοδο σε βαγόνια με ψάλτες δεν επιβεβαιώνονται ακόμη.

//οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι -μάλλον- συμπτωματική//