Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνάντηση Κουρουμπλή με τον φασίστα Αμβρόσιο: Πως χτίζεται η… «μεγάλη προοδευτική συμμαχία»

Με τον φασί­στα δεσπό­τη Καλα­βρύ­των Αμβρό­σιο συνα­ντή­θη­κε σήμε­ρα, στο πλαί­σιο περιο­δεί­ας του στην Αχα­ΐα, ο πρώ­ην υπουρ­γός και νυν υπο­ψή­φιος ευρω­βου­λευ­τής του ΣΥΡΙΖΑ Πανα­γιώ­της Κουρουμπλής. 

Μάλι­στα, σε σχε­τι­κή ανα­φο­ρά του στο Twitter, o Κου­ρου­μπλής περιέ­γρα­ψε με ενθου­σια­σμό την υπο­δο­χή που του επι­φύ­λα­ξε ο χου­ντι­κός πρώ­ην ταγ­μα­τάρ­χης της χωρο­φυ­λα­κής κατά την επί­σκε­ψή του στο Αγά­πης Μέλα­θρον «O Άγιος Χαρά­λα­μπος», το ίδρυ­μα αγά­πης και προ­στα­σί­ας ηλι­κιω­μέ­νων στο Αίγιο. Υπο­γράμ­μι­σε μάλι­στα πως ο μητρο­πο­λί­της «εξή­ρε τη συμ­βο­λή μου, δια­χρο­νι­κά, στη δημιουρ­γία αυτών των δομών και μου δώρι­σε ένα συλ­λε­κτι­κό αντί­γρα­φο της δια­κή­ρυ­ξης της Επα­νά­στα­σης του 1821, γραμ­μέ­νο στα γαλ­λι­κά και στα ελληνικά».

Προ­φα­νώς οι ενα­γκα­λι­σμοί του Π.Κουρουμπλή με τον — κατα­δι­κα­σμέ­νο από το Τρι­με­λές Πλημ­με­λειο­δι­κείο Αιγί­ου για κατά­χρη­ση εκκλη­σια­στι­κού αξιώ­μα­τος και δημό­σια υπο­κί­νη­ση σε βίας ή μίσους — φασί­στα Αμβρό­σιο εντάσ­σο­νται στο πλαί­σιο της “μεγά­λης προ­ο­δευ­τι­κής συμ­μα­χί­ας”. Μάλ­λον έτσι αντι­λαμ­βά­νο­νται στον ΣΥΡΙΖΑ τον πόλε­μο κατά της ακρο­δε­ξιάς: Χαριε­ντι­ζό­με­νοι με την πιο μαύ­ρη αντί­δρα­ση και ρασο­φό­ρους χρυσαυγίτες. 

Όσο για τον Π. Κου­ρου­μπλή, επι­χει­ρώ­ντας να δικαιο­λο­γή­σει την πρά­ξη του δήλω­σε μετα­ξύ άλλων στο News 24/7: «Εγώ σαν άνθρω­πος έχω μία συγκε­κρι­μέ­νη λογι­κή. Είμαι κατά των απο­κλει­σμών και υπέρ της ανοχής». 

Να πως σκο­πεύ­ει να πολε­μή­σει την ακρο­δε­ξιά και το φασι­σμό ο υπο­ψή­φιος ευρω­βου­λευ­τής του ΣΥΡΙΖΑ. Δεί­χνο­ντας «ανο­χή» σε ναζι­στές, ρατσι­στές και χου­ντι­κά απο­βρά­σμα­τα. Να τον χαίρονται! 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο