Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Συνάντηση Κουτσούμπα με το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε, σήμερα, στη Βουλή με το διευθυντή του ΚΕΘΕΑ, Β. Γκιτάκο, και το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Παναγιώτης Κατηφές, επικεφαλής του Τμήματος Κατά των Ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ, και η Λούλα Καρατζά, μέλος του Τμήματος.

Στη συζήτηση, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, τέθηκαν από τον διευθυντή του ΚΕΘΕΑ και το ΔΣ του Συλλόγου τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν για το ίδιο το μέλλον του ΚΕΘΕΑ, με αφορμή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης που αλλάζει το χαρακτήρα του Οργανισμού και καταργεί το ίδιο το περιεχόμενο και το μοντέλο λειτουργίας του.

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στη διαχρονική δράση του ΚΚΕ να αναδείξει το κοινωνικό φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης και τις αιτίες που το γεννούν, αλλά και τη διαχρονική στάση του ΚΚΕ στη στήριξη του έργου του ΚΕΘΕΑ, δηλώνοντας ότι «η μεγάλη προσφορά του ΚΕΘΕΑ στις 4 δεκαετίες δράσης του στη χώρα μας βρίσκεται στους χιλιάδες νέους και τις οικογένειες τους, που μέσα από τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ μπόρεσαν να αλλάξουν τη ζωή τους και από το δρόμο των ναρκωτικών βρέθηκαν ξανά στο δρόμο της κοινωνικής ζωής και δράσης».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε ακόμα ότι «το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει όχι μόνο να διαφυλαχτεί ο χαρακτήρας του ΚΕΘΕΑ, αλλά και να ενισχυθεί η δράση του με νέες μονάδες, με μόνιμο και επαρκές προσωπικό και πλήρη χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Το ΚΚΕ θα στηρίξει τον αγώνα του ΚΕΘΕΑ και των εργαζόμενων του ενάντια στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, τόσο στο Κοινοβούλιο με πρωτοβουλίες – ήδη, κατατέθηκε ερώτηση του ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο-, αλλά κυρίως με τις δυνάμεις του μέσα στην κοινωνία και τη νεολαία για «μια ζωή ελεύθερη από ναρκωτικά».

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Γκιτάκος, διευθυντής του ΚΕΘΕΑ, σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση, ανέφερε: «Σε συνέχεια της γνωστής ΠΝΠ που αφορά το ΚΕΘΕΑ έχουμε ξεκινήσει σειρά επαφών με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για να τους ενημερώσουμε για τις θέσεις μας και τη στάση που θα κρατήσουμε. Για μας είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην πληγωθεί ο οργανισμός, να διατηρήσει το αυτοδιοίκητό του, και προς αυτή την κατεύθυνση είμαστε διατεθειμένοι να τον υπερασπιστούμε και θα το κάνουμε – και αυτό εκφράστηκε από την ενότητα που έχουμε, και από το σύλλογο των εργαζομένων και από το Διοικητικό Συμβούλιο, όσο και από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, όσες τουλάχιστον έχουμε συναντήσει μέχρι αυτή τη στιγμή, που φαίνεται να στηρίζουν τη στάση μας».

Ο Δημήτρης Κολοκάθης, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ δήλωσε μετά τη συνάντηση: «Σήμερα είχαμε μια συνάντηση με τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με την ΠΝΠ που έρχεται να ανατρέψει 37 χρόνια λειτουργίας ενός οργανισμού υπόδειγμα στη χώρα και με διεθνή ακτινοβολία. Είναι μια πράξη την οποία θεωρούμε ως εργαζόμενοι συκοφαντική και δυσφημιστική για το σύνολο των ανθρώπων του ΚΕΘΕΑ, διότι έρχεται να “εξορθολογήσει” λέει τον οργανισμό σε ζητήματα χρηστής διαχείρισης και διοίκησης, έναν οργανισμό που ουδέποτε έχει δώσει πρωτοσέλιδα για οποιαδήποτε κακή είδηση παρά μόνο για καλές. Θεωρούμε ότι (η ΠΝΠ) πρέπει να αποσυρθεί, θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει η μέγιστη δυνατή κινητοποίηση και από κόμματα και από την κοινωνία ούτως ώστε να μπορέσουμε να αλλάξει και να αποσυρθεί αυτή η ΠΝΠ».

ketheae