Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με τον Γ.Γ. του ΚΚ Βενεζουέλας Όσκαρ Φιγκέρα

Σε θερμό συντροφικό κλίμα, στο περιθώριο της 21ης Διεθνούς Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, στο συνεδριακό χώρο στα περίχωρα της Σμύρνης, έγινε το Σάββατο διμερής συνάντηση αντιπροσωπειών του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ και του ΚΚ Βενεζουέλας, με επικεφαλής τον Όσκαρ Φιγκέρα, ΓΓ της ΚΕ.

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Άρης Ευαγγελίδης, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ και ο Έκτορ Ροντρίγκες μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας.

Στην συνάντηση υπήρξε αλληλοενημέρωση για την κατάσταση στις δύο χώρες και την πάλη που αναπτύσσουν τα δύο κόμματα και για την εξέλιξη της διεθνούς καπιταλιστικής οικονομίας και τους ανταγωνισμούς που οξύνονται σε όλες τις περιοχές. Ο Δ. Κουτσούμπας εξέφρασε την σταθερή αλληλεγγύη του ΚΚΕ προς τον λαό και το ΚΚ Βενεζουέλας ενάντια στην πολύπλευρη επίθεση του ιμπεριαλισμού που δέχεται η χώρα και αναφέρθηκε στην καταγγελία της απόφασης της κυβέρνησης της ΝΔ που από τις πρώτες πράξεις της ήταν να αναγνωρίσει ως πρόεδρο της Βενεζουέλας τον αχυράνθρωπο των ΗΠΑ και της ΕΕ, Χουάν Γκουαϊδό, τόσο με παράσταση διαμαρτυρίας όσο με παρεμβάσεις στην Βουλή και την Ευρωβουλή.

Στην αναλυτική συζήτηση που έγινε επιβεβαιώθηκαν οι συντροφικές σχέσεις των δύο κομμάτων.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας ευχαρίστησε το ΚΚΕ για την σταθερή του αλληλεγγύη του και αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει το κόμμα του ενάντια στην ιμπεριαλιστική παρέμβαση και στην δράση του για την ανάπτυξη του Λαϊκού Μετώπου Εργατών, Αγροτών και Κοινοτήτων (σ.σ περιλαμβάνει τους ιθαγένικους πληθυσμούς στην χώρα) ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση που κυριαρχεί στην Βενεζουέλα. Υπογράμμισε ότι στην χώρα του είναι σε κρίση ο καπιταλισμός και δεν οικοδομείται σοσιαλισμός.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας προσκάλεσε τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας Όσκαρ Φιγκέρα να επισκεφτεί την Ελλάδα για να μεταφέρει από κοντά την εμπειρία από τον αγώνα του Βενεζουελάνικου λαού, ενώ αντίστοιχη πρόσκληση απευθύνθηκε και προς τον Δ. Κουτσούμπα να επισκεφτεί την Βενεζουέλα.