Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Συνέδριο γονιμότητας: Σκοταδισμός και μπίζνες…

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι σκοταδιστικές απόψεις που αναπαράχθηκαν σε βίντεο που διαφήμιζε το «1ο πανελλαδικό συνέδριο γονιμότητας και αναπαραγωγικής αυτονομίας».

Με αισχρό τρόπο παρουσίαζε ως πρωταρχικό και σχεδόν αποκλειστικό ρόλο της γυναίκας την αναπαραγωγή και τη δημιουργία οικογένειας. Πρωταγωνιστές του συνεδρίου είναι επιχειρηματικοί όμιλοι που κάνουν bussiness στον τομέα της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ενώ συμμετέχουν εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της show biz.

Η απόσυρση της αιγίδας της Προέδρου της Δημοκρατίας μαζί με το μισό υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης της ΝΔ δεν μπορεί να γίνει πλυντήριο για να ξεπλυθούν οι ευθύνες διαχρονικά των κυβερνήσεων στην εμπορευματοποίηση της αναπαραγωγικής διαδικασίας, του προγεννητικού ελέγχου, του τοκετού, της ΙΥΑ, της άμβλωσης, συνολικά της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ούτε μπορεί να αθωώσει όσους υποκριτικά υπερασπίζονται δήθεν την ελευθερία των γυναικών να επιλέγουν πότε θα δημιουργήσουν οικογένεια, θάβοντας τους οικονομικούς και κοινωνικούς παράγοντες (ανεργία, ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, εργασιακή ζούγκλα, ανασφάλεια κ.ά.) που μπαίνουν εμπόδιο στην προσωπική της επιλογή. Αυτή είναι η ρίζα που αφήνει να φυτρώσει το αγκάθι του σκοταδισμού, στερώντας τα σύγχρονα δικαιώματα των νέων γυναικών στην προστασία της μητρότητας, στην ασφαλή και δωρεάν άμβλωση, στη δημιουργία και στήριξη της οικογένειας, συνολικά στην κοινωνική της ζωή.

Πηγή: 902.gr

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα