Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Συνέδριο της ΓΣΕΕ: Μαντίλι καλαματιανό κούνησαν οι εργαζόμενοι στους εργατοπατέρες και τους νόθους αντιπρόσωπους

Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην Καλαμάτα. Αποχώρησαν οι εργατοπατέρες και οι νόθοι αντιπρόσωποι, άνθρωποι των εργοδοτών αφού απέτυχαν να επιβάλλουν τη νοθεία και την πλαστογραφία. Απέτυχαν, παρότι όλο το προηγούμενο διάστημα όλοι αστικοί μηχανισμοί επιστρατεύτηκαν για να βοηθήσουν τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ να βγάλουν νόθους και εργοδότες «εκπροσώπους» για να υπογράφουν μετά όλα τα αντεργατικά μέτρα. Αστικά κόμματα, εργοδότες, εισαγγελείς, αστυνομία, ΜΜΕ, τραμπούκοι κλπ.

Σήμερα το πρωί, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, συνδικαλιστές και μέλη του ΠΑΜΕ έκαναν νέα συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο της Καλαμάτας, όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί συνέδριο. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης μίλησε ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της ομοσπονδίας οικοδόμων, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «εκ μέρους της ΔΑΣ και των αγωνιστικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, εκ μέρους των συνδικάτων που τόσο καιρό δίνουμε την μάχη δίπλα-δίπλα, ενάντια στα αντεργατικά μέτρα, τα μνημόνια, τις περικοπές μισθών και δικαιωμάτων, θέλουμε να χαιρετίσουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, αυτόν τον μεγάλο αγώνα που δίνουμε όλοι μαζί για την ζωή και το μέλλον της εργατικής τάξης, για τα δικαιώματα, για να έρθουν μπροστά οι δικές μας ανάγκες».

Σχετικά με το συνέδριο, είπε ότι «εμείς οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι όλες τις μέρες στην Καλαμάτα ζητούσαμε να συνεδριάσει η διοίκηση της ΓΣΕΕ, μια διοίκηση που έπρεπε να ξεκινήσει τις νόμιμες διαδικασίες από την πρώτη μέρα» και πρόσθεσε: «Από την πρώτη μέρα λοιπόν ζητήσαμε αυτά που προβλέπονται με βάση το καταστατικό. Να πάρουν κάρτες οι πραγματικοί αντιπρόσωποι των εργαζομένων και με βάση αυτό να ξεκινήσει μια νομιμοποίηση, που όμως δεν μπορεί να έχει μέσα αυτή η νομιμοποίηση τους εργοδότες, δεν μπορεί να έχει τους “νόθους”, δεν μπορεί να έχει τους προέδρους ανωνύμων εταιρειών».

Ανέφερε ότι ξεκάθαρη απαίτηση είναι «να γίνει το συνέδριο της ΓΣΕΕ, αλλά να είναι συνέδριο πραγματικά εργατικό, χωρίς νόθους και εργοδότες» και ξεκαθάρισε πως «είτε τώρα, είτε τον Απρίλη, είτε το καλοκαίρι, είτε με διορισμένη διοίκηση, είτε χωρίς, το συνέδριο της ΓΣΕΕ θα είναι πραγματικά εργατικό».

Παράλληλα, σχολίασε τους ισχυρισμούς των εργατοπατέρων περί αποκλεισμένων, κάνοντας λόγο για ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Και σήμερα Κυριακή, πάντως, εξαφανισμένοι ήταν οι εργατοπατέρες από το χώρο του συνεδρίου της ΓΣΕΕ. Οι συνδικαλιστές, εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, από μικροφώνου κάλεσαν τους εργατοπατέρες που διαμένουν στο ξενοδοχείο, αφού τελειώσουν το πρωινό τους(!), να προσέλθουν στο χώρο του συνεδρίου. Όπως ειπώθηκε, εάν δεν το κάνουν θα τους κουνήσουν μαντίλι καλαματιανό, μιας και εκείνη την ώρα από τα ηχεία ακούγονταν και το γνωστό δημοτικό τραγούδι.

Περίπου στις 12:30 το μεσημέρι οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να αποχωρούν, ενώ ο πρόεδρος του σωματείου τηλεπικοινωνιών Αλέκος Περράκης ανέφερε ότι «ο αγώνας συνεχίζεται από αύριο σε όλους τους χώρους δουλειάς».

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από την ΔΑΣ, παραδόθηκε εγγράφως στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ αίτημα για άμεση σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου της Συνομοσπονδίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργατοπατέρες αρνούνταν να συνεδριάσει η διοίκηση της ΓΣΕΕ, ενώ ορισμένοι από αυτούς, στα κρυφά, είχαν αρχίσει να αποχωρούν από την Καλαμάτα, πιστεύοντας ότι έτσι θα αποφύγουν τη χλεύη.