Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνέλαβαν τον γραμματέα της ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ – Ανακοίνωση απο το Γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής

Ματαιοπονούν όσοι νομίζουν ότι με τέτοιες πρακτικές θα βάλουν εμπόδια στη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σημειώνει σε ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη σύλληψη του Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του κόμματος. Τονίζει ότι πρόκειται ενέργεια άθλια, προκλητική και παράνομη και προσθέτει πως ενοχλεί κάποιους η μεγάλη επιτυχία των εκδηλώσεων του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή και η συμβολή και δράση ΚΚΕ και της ΚΝΕ στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες που έχουν αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα στην Καβάλα.

Αναλυτικά:

«Η χθεσινοβραδινή σύλληψη του Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ, Κώστα Κουκούλα, με τις γελοίες αιτιολογίες της διατάραξης της κοινής ησυχίας και της απείθειας, λόγω των εκδηλώσεων του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, είναι ενέργεια άθλια, προκλητική και παράνομη.

Μάλιστα όλα αυτά συνέβησαν παρά το γεγονός ότι οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στο Πάρκο Φαλήρου Καβάλας είχαν σχετική άδεια, διεξάγονται ανεμπόδιστα εδώ και χρόνια και επιπλέον πραγματοποιούνται σε ένα χώρο όπου υπάρχουν πλήθος καταστημάτων διασκέδασης με δυνατή μουσική.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη από τις 23:00 το Λιμενικό και η Ασφάλεια Καβάλας ζητούσαν τη διακοπή των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ. Στις 00:40 και παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είχε ήδη ολοκληρωθεί, το Λιμενικό συνέλαβε τον Γραμματέα της ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ, κατόπιν εντολής του Εισαγγελέα Αδάμπα, όπως δηλώθηκε.

Είναι προφανές ότι η μεγάλη επιτυχία των εκδηλώσεων του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, τόσο στην Καβάλα όσο και σε όλη τη χώρα, ενοχλεί κάποιους. Όπως επίσης ενοχλεί η συμβολή και δράση ΚΚΕ και της ΚΝΕ στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες που έχουν αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα στην Καβάλα.

Ματαιοπονούν όμως όσοι νομίζουν ότι με τέτοιες πρακτικές θα βάλουν εμπόδια στη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.»

Αυθαίρετη σύλληψη του γραμματέα της ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ

Στην σύλληψη του γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ, Κώστα Κουκούλα, προχώρησαν άνδρες του λιμενικού σώματος, επικαλούμενοι διατάραξη κοινής ησυχίας από τις εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή»!

Η σύλληψη έγινε λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, στον χώρο που γίνονταν οι εκδηλώσεις, στο πάρκο Φαλήρου. Ξεπερνώντας κάθε όριο, οι άνδρες του λιμενικού τον συνέλαβαν παρά τις διαμαρτυρίες, για διατάραξη κοινής ησυχίας και τον οδήγησαν στο κτίριο του λιμενικού. Αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

Σημειώνεται, μάλιστα, πως εκτός από την διατάραξη της κοινής ησυχίας, τον «φόρτωσαν» με την κατηγορία της απείθειας. Η συγκεκριμένη κατηγορία απαγγέλθηκε προκλητικά επειδή η ΚΝΕ έκανε το αυτονόητο: πραγματοποιούσε τις εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ.

Το λιμενικό πήγε για πρώτη φορά στο χώρο των εκδηλώσεων μετά τις 11 και ζήτησε να χαμηλώσει η μουσική, επικαλούμενο «ανώνυμες καταγγελίες». Λίγη ώρα αργότερα επανήλθε και αξίωσε να σταματήσουν οι εκδηλώσεις. Τελικά μετά τις 12 συνέλαβε τον γραμματέα της ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ με την κατηγορία της «απείθειας» επειδή οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ «αγνόησαν» νωρίτερα την απίστευτη απαίτηση του λιμενικού να κλείσει η μουσική σε μια πολιτική και πολιτιστική εκδήλωση που γίνεται σε όλη την Ελλάδα εδώ και 48 χρόνια!

902.gr

Αλήθειες και ψέματα για το λιμό στην Ουκρανία, Νίκος Μόττας