Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Συνέντευξη του βουλευτή του ΚΚΕ Κ. Στεργίου: Από την όποια ρύθμιση του χρέους δεν έχει να κερδίσει τίποτα ο λαός

Στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, στο 4ο μνημόνιο και τη στάση των πολιτικών κομμάτων αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Κώστας Στεργίου, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ERTOPEN και στην εκπομπή Ατέχνως το πρωί της Τρίτης 23 Μάη.

Ζητήσαμε από τον κ. Στεργίου να μας μεταφέρει την εικόνα της συζήτησης στη Βουλή,τον ρωτήσαμε για τα αντίμετρα αλλά και για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μετά την ψήφισή του.

Ερωτηθείς για το 4ο μνημόνιο και τη συζήτηση που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή κατήγγειλε την υποκρισία και την πολιτική απάτη των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα οποία καταψήφισαν τα μέτρα, όμως όλο το προηγούμενο διάστημα πίεζαν την κυβέρνηση να κλείσει την β’ αξιολόγηση, γεγονός που αξιοποιούσε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να εμφανίζεται ως σκληρός παίχτης στις διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο, συμφωνώντας τελικά με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Επισήμανε ότι στη συζήτηση όλα τα κόμματα του αστικού συστήματος αναλώθηκαν με κυνισμό σε μία κόντρα για το ποιος έχει πάρει τα περισσότερα μέτρα σε βάρος του λαού, οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ή οι συγκυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Το ΚΚΕ, υπογράμμισε ο Κ. Στεργίου, αποκάλυψε το τι παιχνίδι παίζεται σε βάρος του λαού, παρουσιάζοντας τη δική του ρεαλιστική, ολοκληρωμένη πρόταση για τη φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση.

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ, υπογράμμισε ότι η όποια διευθέτηση του χρέους και αν γίνει θα είναι σε βάρος του λαού και θα δώσει νέα προνόμια στο κεφάλαιο.

Καταλήγοντας επισήμανε πως το ΚΚΕ προτείνει μονομερή διαγραφή του χρέους που δεν το δημιούργησε ο λαός, με το λαό στην εξουσία και με την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, τα οποία θα αποτελούν κοινωνική ιδιοκτησία και θα παράγουν για τις ανάγκες της χώρας και του λαού.