Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Συνέντευξη Τύπου με θέμα «Η πανδημία στους χώρους εργασίας – Ένα έγκλημα διαρκείας» (LIVE)

Δείτε «ζωντανά» τη Συνέντευξη Τύπου που δίνει η ΕΓ του ΠΑΜΕ με θέμα «Η πανδημία στους χώρους εργασίας – Ένα έγκλημα διαρκείας».

Το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Πρόκειται για την εξέλιξη της πανδημίας που θερίζει σε εκατοντάδες επιχειρήσεις, όπου η διασπορά του ιού είναι κυριολεκτικά εκτός ελέγχου και καταργούνται εργατικά δικαιώματα.

Ενώ ολόκληρες περιοχές εξακολουθούν και είναι στο κόκκινο, με εφαρμογή σκληρών περιορισμών στη μετακίνηση, η κυβέρνηση αφήνει την εργοδοσία ασύδοτη να προσαρμόζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις συνθήκες δουλειάς με κριτήριο το κέρδος.ΠΑΜΕ PAME logo full

Η προστασία της υγείας των εργαζομένων υποβιβάζεται κάτω από την ανάγκη της “ομαλής λειτουργίας των επιχειρήσεων” που μέχρι σήμερα έχει στοιχίσει σε ανθρώπινες ζωές, με πιο πρόσφατη την τραγική απώλεια τους συναδέλφου μας σε super market της Αττικής.

Όχι μόνο επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες που έχουν κάνει τα Συνδικάτα όλο αυτό το διάστημα για ανύπαρκτα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, αλλά αναδεικνύονται και οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης που έχει αφήσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς χωρίς υποδομές, ανθρώπινο δυναμικό και μέσα, την ίδια πολιτική που ακολουθεί άλλωστε και στη Δημόσια Υγεία».