Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Συναυλία καλλιτεχνών της Βενεζουέλας με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από την Βενεζουέλα» στα σύνορα με την Κολομβία

Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης // 

Την Δευτέρα ανακοίνωσε ο υπουργός πληροφοριών και αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Jorge Rodriguez ότι πολλοί καλλιτέχνες της Βενεζουέλας ζήτησαν να κάνουν μουσική συναυλία με το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από την Βενεζουέλας». Αποφασίστηκε να γίνει διήμερη συναυλία το ερχόμενο Σάββατο και Κυριακή στα σύνορα μεταξύ Βενεζουέλας και Κολομβίας μεταδίδει το ΑΡ.

Τις ημέρες της συναυλίας θα μοιραστούν και 20.000 πακέτα τρόφιμα, ενίσχυση για τους φτωχούς κατοίκους της περιοχής που συμπεριλαμβάνει και τους κατοίκους της Κολομβίας που ζουν από την άλλη μεριά των συνόρων, ανακοίνωσε ο υπουργός.

Εξήγγειλε επίσης ότι «σε σύντομο χρονικό διάστημα θα παραλάβουμε βοήθεια 300 τόνων τροφίμων και άλλων ειδών ανάγκης από την Ρωσία. Πληρώνουμε γι’ αυτά τα τρόφιμα δεν είμαστε ζητιάνοι».

«Αυτά που θέλει να μοιράσει ο Τραμπ και ο Γκουαιντό είναι δηλητηριασμένα και σάπια», συμπληρώνει.

Καταφέρθηκε και εναντίον του δισεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον ιδιοκτήτη της δισκογραφικής εταιρίας Βέρτζιν, αποκαλώντας τον τυχοδιώκτη.

Ο λόγος είναι ότι ο Μπράνσον διοργανώνει συναυλία στις 22 του μηνός στην πόλη σύνορο με την Βενεζουέλα Cucuta εκεί που έχουν συγκεντρωθεί η “ανθρωπιστική” βοήθεια των ΗΠΑ που παρήγγειλε η μαριονέτα τους Γκουαιντό. Ισχυρίζεται ο Μπράνσον ότι στην πόλη Cucuta διαφεύγουν οι πεινασμένοι κάτοικοι της Βενεζουέλας και θέλει να μαζέψει 100 εκατομμύρια δολάρια για να ενισχύσει τους φτωχούς της Βενεζουέλας και τον Γκουαιντό.

Έχει επιδοθεί σε αλλεπάλληλες συνεντεύξεις, ακόμη και για τις συνομιλίες του με τον Γκουαιντό  που ο Διεθνής Τύπος αναμεταδίδει σε μεγάλη έκταση. Ανακοίνωσε στον Τύπο και διάφορα ονόματα καλλιτεχνών που θα συμμετέχουν στην συναυλία, μεταξύ των οποίων και τον γνωστό καλλιτέχνη Μάνου Τσάο ο οποίος έσπευσε να διαψεύση τη συμμετοχή του..

Ο Διεθνής Τύπος προβάλει την εν λόγω συναυλία και αποκρύπτει την συναυλία «Κάτω τα χέρια από την Βενεζουέλα». Ακόμη και όταν την αναφέρει πάντα συμπληρώνει και με την συναυλία του Μπράνσον και με λεπτομερέστατες δηλώσεις του για την απελπιστική κατάσταση στην Βενεζουέλα που ο ίδιος θα “σώσει”..

Η απάντηση που παίρνει από τον υπουργό είναι ότι ισχύει το αντίθετο ακριβώς. “Οι κάτοικοι της Cucuta περνούν τα σύνορα και έρχονται στην Βενεζουέλα για να επισκεφτούν Γιατρούς και οι έγκυες γυναίκες για να γεννήσουν”. «Θα στείλουμε γιατρούς για δωρεάν «τσεκ-απ στην Cucuta » εξήγγειλε ο Rodriguez.

Έτσι κάτω από την σκιά της επικείμενης στρατιωτικής επέμβασης στις 23 όπως ισχυρίστηκε ο Τραμπ, με αφορμή την παράδοση της «ανθρωπιστικής βοήθειας», «με το καλό ή το κακό» όπως διαμηνύει, η ένταση μεγαλώνει και οι μεγάλες συγκεντρώσεις που θα γίνουν με αφορμή τις συναυλίες και από τις δύο μεριές των συνόρων επεκτείνουν την μάχη σε όλα τα επίπεδα.

_________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης στην Ελλάδα και στην Σουηδία