Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Συναυλία για την “Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών”

Η Γενική Συνέλευση φιλοξενεί από σήμερα μια ηχογραφημένη συναυλία προς τιμήν της επόμενης «Ημέρας των Ηνωμένων Εθνών» αυτή τη φορά, λόγω της πανδημίας Covid-19, η παραδοσιακή μουσική γιορτή θα υιοθετήσει την εικονική μορφή.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η συναυλία θα περιλαμβάνει παραστάσεις από την ορχήστρα του θεάτρου La Scala του Μιλάνου, οι οποίες ηχογραφήθηκαν σε αυτό το διάσημο πολιτιστικό ίδρυμα.
Θα υπάρξουν επίσης παραστάσεις από τον Ιταλό χορευτή Roberto Bolle, συνοδευόμενες από άλλα αστέρια παγκόσμιας κλάσης.

Στη συναυλία με τίτλο Reimagine, Rebalance, Reboot – Reclaiming Together for Our Shared Humanity, θα παρουσιαστούν και μια σειρά από κλασικούς, μοντέρνους και άλλους χορούς που δημιουργήθηκαν ειδικά για την Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών.

Εκτός από την προβολή του βίντεο της παρουσίασης στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, António Guterres, και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι θα κάνουν ομιλίες.United Nations Day 2020

ΣΣ |>
Η «Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών» γιορτάζεται στις 24-Οκτώβρη και φέτος ο πολυμερής οργανισμός αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις λόγω της πανδημίας Covid-19, που θεωρείται η μεγαλύτερη που αντιμετωπίζει ο ΟΗΕ από την ίδρυσή του πριν 75 χρόνια.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ & εδώ