Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Συναυλία στα Προπύλαια ενάντια στη συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τις βάσεις

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας και Φοιτητικοί Σύλλογοι από όλη την Αθήνα διοργανώνουν μεγάλη συναυλία, το Σάββατο 12 Οκτώβρη, στις 7.30 μ.μ., στα Προπύλαια, ενάντια στη συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τις βάσεις του θανάτου.

Με αυτόν τον τρόπο μαθητές και φοιτητές από όλη την Αθήνα κλιμακώνουν τη δράση τους και την αντίθεσή τους στη συμμετοχή της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.

Στη συναυλία συμμετέχουν οι: Κοινοί Θνητοί, MC Yinka, Rebellion Connexion, Φρανκ, Rhyme Riot, Raibo, Altera Vita και μαθητικά συγκροτήματα.

Όπως σημειώνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας στην ανακοίνωσή της:

«Οι μαθητές δεν δεχόμαστε να γίνει η πατρίδα μας συνένοχη στα πολεμικά σχέδια και εγκλήματα του ΝΑΤΟ. Να αξιοποιούνται τα εδάφη της χώρας μας για να μπορεί το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ να έχουν το πάνω χέρι στα πετρέλαια, στον ορυκτό πλούτο των λαών της Μέσης Ανατολής, να εξυπηρετούν οικονομικά συμφέροντα κάποιων λίγων. Να δίνονται δισεκατομμύρια ευρώ, δικά μας και των γονιών μας, για τέτοιους σκοπούς. Να μπαίνει σε κίνδυνο η ζωή μας και το μέλλον μας.

Η συμφωνία που πρόκειται να υπογράψει η κυβέρνηση της ΝΔ και που έστρωσε το έδαφος ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συμφωνία θανάτου, γιατί:

  • Αναβαθμίζει τη ΝATOική Βάση της Σούδας, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στον πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία και τώρα στη Συρία.
  • Αυξάνει τη διάρκεια παραμονής των ΝΑΤΟικών βάσεων έως και 10 χρόνια.
  • Αναβαθμίζει την ΝΑΤΟική βάση της Λάρισας με drones, το Στεφανοβίκειο στο Βόλο με ελικόπτερα, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
  • Γιατί αυτή η συμφωνία στρώνει το έδαφος να μεταφερθούν πυρηνικά στον Άραξο

Συναυλία Προπύλαια ενάντια στη συμφωνία Ελλάδας ΗΠΑ για τις βάσεις

Το ΝΑΤΟ δεν μας προστατεύει… προκαλεί πολέμους – προσφυγιά – εξαθλίωση στους λαούς.

Είναι δολοφονική μηχανή, που φτιάχτηκε για να κάνει πολέμους. Έπνιξε στο αίμα τον λαό της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Λιβύης, της Συρίας. Το ΝΑΤΟ έστησε δικτατορίες σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας. Απ’ όπου έχει περάσει, έχει αφήσει τα ματωμένα ίχνη του, έχει σφαγιάσει λαούς σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, ξερίζωσε χιλιάδες ανθρώπους από την πατρίδα τους, γεννά καραβάνια προσφύγων. Το ΝΑΤΟ φέρνει μεγαλύτερους κινδύνους για τους λαούς, δεν είναι εγγυητής της ειρήνης και της ασφάλειας.

Εμείς συνένοχοι στο φόνο δεν θα γίνουμε! Θα μας βρουν απέναντί τους!

Κόντρα στους πολέμους και τα σχέδιά τους οι μαθητές ξεσηκώθηκαν, οργάνωσαν κινητοποιήσεις, καταλήψεις, αντιπολεμικές διαδηλώσεις. Έτσι και σήμερα θα δώσουμε δυναμικό “παρών” στον αγώνα ενάντια στις βάσεις και τη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Για την μόρφωσή μας, για βιβλία, καθηγητές, μας λένε δεν έχουν σάλιο, αλλά για τα όπλα του ΝΑΤΟ δίνουν 4 δισεκατομμύρια κάθε χρόνο. Οργανώνουμε στα σχολεία, τις τάξεις μας συνελεύσεις, συζητάμε και ενημερώνουμε τους συμμαθητές μας, παίρνουμε αποφάσεις καταδίκης της συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ. Στις μαθητικές εκλογές, εκλέγουμε αγωνιστικά μαθητικά συμβούλια, που θα πρωτοστατήσουν σε αυτόν τον αγώνα και θα μπουν μπροστά σε όλους τους αγώνες που έχουμε, ενάντια στην κυβέρνηση και τα σχέδιά τους».

Επίσης, την ίδια περίοδο οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική ΚΣ στα Διοικητικά Συμβούλια των φοιτητικών συλλόγων καταθέτουν το παρακάτω ψήφισμα:

«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία παίρνοντας την σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, επιτέθηκε βίαια με ΜΑΤ, χημικά, κροτίδες κρότου – λάμψης κ.τ.λ. ενάντια μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση εργαζομένων, φοιτητών, σωματείων και φοιτητικών συλλόγων το Σάββατο στις 5/10.

Όπως η καταστολή δεν κατάφερε να σταματήσει την αποφασιστικότητα, μαζικότητα και μαχητικότητα των διαδηλωτών που κατάφεραν να φτάσουν στην αμερικάνικη πρεσβεία έτσι και οι πρωτοφανείς χαφιεδίστικου τύπου δημοσιοποιήσεις βουλευτή της ΝΔ που στοχοποιούν διαδηλωτή της συγκέντρωσης θα πέσουν στο κενό.

Οι φοιτητές δυναμώνουμε τον αγώνα μας για μόρφωση – δουλειά – ζωή, φωνάζουμε ακόμα πιο δυνατά να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, απεμπλοκή της χώρας μας από τα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Συμμετέχουμε όλοι μαζικά στην αντιπολεμική – αντιΝΑΤΟική συναυλία των φοιτητικών συλλόγων και μαθητικών συμβουλίων το Σάββατο 12/10 στις 19.30 στα Προπύλαια».