Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ – «Ουδέν νεώτερον» -Όλα για το κεφάλαιο |video|

Όπως ήταν αναμενόμενο η όλη 4ωρη-5ωρη κουβέντα -μία από τα ίδια περιστράφηκε στην «ανάπτυξη» που καλείται να υπηρετήσει ο προϋπολογισμός του 2021.
Η τηλεδιάσκεψη της ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος, πραγματοποιήθηκε στη σκιά της επικείμενης συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βγάζει ξανά «στον αφρό» τις μεγάλες αντιθέσεις στο εσωτερικό της, στο φόντο της νέας οικονομικής κρίσης, όπου η πανδημία επέδρασε καταλυτικά, αλλά και των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που οξύνονται, με τα ελληνοτουρκικά στο φόρτε τους και τα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας να συσσωρεύονται καθημερινά πραγματοποιήθηκε όπως είχε ήδη ανακοινωθεί.

Μητσοτάκης-Mhtsotakis- KO 8-Dic-2020

Μια συζήτηση όπου η λέξη ελληνικός λαός –πολίτης έστω, δεν ακούστηκε ούτε μια φορά, σε αντίθεση με το λιβάνισμα στους επιχειρηματικούς ομίλους –επικεντρώνοντας στον τουρισμό και όχι μόνο – με τον προϋπολογισμό όπως και πέρσι και πρόπερσι και προ_προ, επί Σύριζα «φιλο-αναπτυξιακό» και «φιλο-επενδυτικό»
Ή μάλλον ακούστηκε κάτι:… «αντίπαλοί μας είναι τα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών και σ’ αυτά πρέπει πάντα να δίνουμε πειστικές απαντήσεις» (;;) –με κερασάκι στην τούρτα «(και) όποτε χρειάζεται να κάνουμε την ειλικρινή μας αυτοκριτική θα την κάνουμε χωρίς δισταγμούς και χωρίς επιφυλάξεις».

Και όλ’ αυτά, μετά και το νέο όργιο αυταρχισμού (με πρόσχημα όπως πάντα την πανδημία) με τις εκατοντάδες προσαγωγές και δεκάδες συλλήψεις στο σωρό έγιναν την Κυριακή με αφορμή τη συμπλήρωση 12 χρόνων από τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου και ενώ παραμένουν νωπά τα γεγονότα, του κράτους τρομοκράτη κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Τα θέματα που συζητήθηκαν –ενώ θα έπρεπε να αφορούν πρωταρχικά (πέρα από τα διεθνή) εκείνα που απασχολούν σήμερα την καθημερινότητα των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων και των φτωχών στρωμάτων της πόλης και της υπαίθρου, περιστράφηκαν στο πως καλύτερα θα υπηρετηθούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, τόσο στον τομέα της υγείας όσο και γενικότερα.

Και παράλληλα –εκτός ημερήσιας διάταξης ακούστηκαν τα «παράπονα» βουλευτών σε «εθνικοτοπικά» θέματα, όπως πχ. του βουλευτής Λακωνίας Θανάση Δαβάκη για την απόρριψη της πρότασης του Ιδρύματος Νιάρχου από την πανεπιστημιακή κοινότητα (Νοσηλευτική του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου) «για την κλινική εκπαίδευση των φοιτητών του» -ο νοών νοείτω, ή του Γιώργου Βλάχου που, δεν του έφτασε η γιούργια στη λαϊκή κατοικία, με το περιβαλλοντοκτόνο χωροταξικό – πολεοδομικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Παρασκευή αβαντάροντας τουριστικές επιχειρήσεις και των μεγάλους ιχθυοκαλλιεργητές, ομίλους των ΑΠΕ και επιβάλλοντας στο λαό νέους «πράσινους φόρους», ήθελε κι άλλες εμβόλιμες τροπολογίες της τελευταίας στιγμής …

Ο πρωθυπουργός στάθηκε «στις θετικές προοπτικές που δημιουργεί η έλευση του εμβολίου» και «έκλεισε το μάτι … στην ανάγκη για την «αντιμετώπιση ενός χρόνιου προβλήματος, που είναι η καθυστέρηση στην απονομή των παλαιών συντάξεων»

Αναλυτικά – «…
Ο προϋπολογισμός, έχει σημαντικές εφεδρείες, ταμειακές εφεδρείες για να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία και για το πρώτο διάστημα του 2021, όπου γνωρίζουμε ότι τα πράγματα αυτά θα είναι ακόμα δύσκολα.
Προσωπικά έχω μία συγκρατημένη αισιοδοξία ότι από τη στιγμή που θα τελειώσουμε με την πανδημία, η ανάκαμψη θα είναι ρωμαλέα και δυναμική ειδικά στη χώρα μας, γιατί πιστεύω ότι έχουμε στρώσει όλο αυτό το διάστημα το χαλί με σημαντικές μεταρρυθμίσεις υποδομής για να μπορούμε ακριβώς να δρομολογήσουμε αυτή τη γρήγορη ανάπτυξη
Ο προϋπολογισμός του ‘21 εκ των πραγμάτων έχει πολλούς αστάθμητους παράγοντες.
Ο σημαντικότερος, προφανώς, είναι πόσο θα κρατήσει ακόμα η υγειονομική κρίση και αυτό βρίσκεται, προφανώς, σε άμεση συνάρτηση με το πόσο γρήγορος και το πόσο αποτελεσματικός θα είναι ο εμβολιασμός γιατί είμαστε πια αρκετά σίγουροι ότι μόνο ένας μαζικός εμβολιασμός μπορεί να βάλει τίτλους τέλους σε αυτή την πρωτοφανή υγειονομική και οικονομική κρίση που αντιμετωπίσαμε το 2020.
Προφανώς και το παράδειγμα του καθενός και της καθεμιάς από εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικό και σε τοπικό επίπεδο και θα εκπονηθεί, όπως ήδη γνωρίζετε, ένα μεθοδικό και οργανωμένο σχέδιο εμβολιασμού το οποίο θα συνυπολογίσει και αυτούς οι οποίοι πρέπει εμβολιάζονται για λόγους παραδείγματος. Και νομίζω ότι αυτό σε τοπικό επίπεδο έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία.
Ο προϋπολογισμός προβλέπει ότι θα υπάρχει μία σημαντική ανάκαμψη το 2021 (ΣΣ |> επανάληψη δήλωσης Σταϊκούρα), σημειώνοντας επίσης ότι είναι ένας «φιλο-αναπτυξιακός και φιλο-επενδυτικός προϋπολογισμός».

Κάπου στη μέση υπενθύμισε «τις μόνιμες και μη μόνιμες μειώσεις φόρων που υλοποίησε η κυβέρνηση» (;;) και συνέχισε απτόητος … κραδαίνοντας παράλληλα δαμόκλειο σπάθη
«Και μέσα στην κρίση συνεχίζουμε με μειώσεις φόρων και προσδοκούμε, όταν κλείσει αυτή η παρένθεση της υγειονομικής κρίσης, να επανέλθουμε στην ορθή δημοσιονομική πολιτική»

Σχετικά με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, αφού ανέφερε ιλιγγιώδη νούμερα δισεκατομμυρίων για την υγεία –μαζί με την παρωνυχίδα -800 εκατομμύρια ευρώ (που) δόθηκαν εκτός προϋπολογισμού (sic!) κατέληξε με «ότι ζητήσει το Υπουργείο Υγείας από την ελληνική κυβέρνηση, από το Υπουργείο Οικονομικών θα το έχει, για να ενισχύσουμε τη δημόσια υγεία» (ΣΣ |> προφανώς το υπουγείο δε ζητάει, οπότε κακό του κεφαλιού του)

Α Ναι! (παράλληλα) «ο προϋπολογισμός είναι και κοινωνικά δίκαιος! (αυτό έλειπε!) -με στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων κλπ

«Άρα» (;;)
Ο προϋπολογισμός είναι ρεαλιστικός, είναι αναπτυξιακός και φιλο-επενδυτικός, είναι μεταρρυθμιστικός, είναι ευέλικτος και κοινωνικά δίκαιος, κατέληξε ο Σταϊκούρας.

ℹ️  Ολόκληρη η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στο τέλος

Είναι στο χέρι του λαού να αποφασίσει πλέον πως πρέπει να γυρίσει την πλάτη σ’ αυτή την κοροϊδία, να πάρει την κατάσταση στα χέρια του μέσα από συλλογικές στοχευμένες διαμαρτυρίες – κινητοποιήσεις, ενάντια στην «ατομική ευθύνη» και να γίνει νοικοκύρης στον τόπο του, παλεύοντας ενάντια στο σημερινό απάνθρωπο και άδικο σύστημα, που γεννάει μόνο κοινωνική ανισότητα και δυστυχία.


ℹ️  Νωρίτερα το πρωί –στα πλαίσια των γνωστών κοκορομαχιών κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης έγινε νέα «επίθεση» ΝΔ (ανακοίνωση του ΓΤ της) στον Τσίπρα και μάλιστα με δέκα (!!)… «σημαντικά» ερωτήματα για τη βίλα στο Σούνιο
(ΣΣ |> Το θέμα –που ποσώς ενδιαφέρει το λαό, ανέδειξαν μια μέρα πριν σαν κορυφαίο τα «παραπολιτικά» το in.gr κά).

1.  Νοικιάζει βίλα;
2. Έχει δηλώσει την συγκεκριμένη μίσθωση στο πόθεν έσχες και έχει καταθέσει το μισθωτήριο στην πλατφόρμα του taxisnet;
(…)
9. Πόσο κόστισε η ανακαίνιση; Υπάρχουν τα σχετικά παραστατικά; Έγινε συμψηφισμός; (κλπ)
10. Ισχύει ότι η βίλα αυτή είχε βγει προς πώληση έναντι 1,2 εκατομμυρίων ευρώ; -καταλήγοντας «απειλητικά» «οι πολίτες δικαιούνται να ξέρουν -θα επανερχόμαστε μέχρι να δοθούν απαντήσεις».
Στο ίδιο μοτίβο διέψευσε κατηγορηματικά η Κουμουνδούρου μιλώντας για «λαϊκή Κυψέλη», «βατερλώ της Πάρνηθας» κά. χαριτωμένα.


Ομιλία Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ