Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Συνειδητά παραπλανούν τον ελληνικό λαό για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει από τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή

Γίνεται μια συνειδητή προσπάθεια να παραπλανηθεί ο ελληνικός λαός σε σχέση με τους κινδύνους που αντιμετωπίζει από την προκλητικότητα της Τουρκίας και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, μιλώντας στο ONE TV το βράδυ της Κυριακής 27 Οκτώβρη.

✔️  Κληθείς να σχολιάσει τα όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στη Θεσσαλονίκη επισήμανε ότι  ήταν διφορούμενος και με αντικρουόμενες απόψεις, γιατί από τη μια προέβλεψε ότι σε μια σύγκρουση Ελλάδας Τουρκίας η Ελλάδα θα είναι μόνη της αλλά από την άλλη είναι μέλος μιας κυβέρνησης η οποία πριν λίγες ημέρες κατά την επίσκεψη Πομπέο διαβεβαίωνε τον ελληνικό λαό -όπως έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ- ότι μέσα από την υπογραφή των συμφωνιών Ελλάδας – ΗΠΑ διασφαλίζονται και τα «εθνικά» όπως λένε συμφέροντα.

Εξήγησε ότι οι αντιθέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία είναι τοποθετημένες μέσα στις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και σημείωσε ότι μπορεί να οδηγήσουν σε σύγκρουση ή και σε «συνεργασία» αλλά ό,τι και από τα δύο και να γίνει, θύματα θα είναι οι λαοί Ελλάδας και Τουρκίας.

Η ιστορία έχει δείξει ότι οι αστικές τάξεις ή οι συνασπισμοί που δημιουργούν,  πολλές φορές λύνουν τα προβλήματά τους με πόλεμο και αυτό θα είναι τραγικό να συμβεί ή ένα έστω περιορισμένο, «θερμό» επεισόδιο το λένε, αλλά πολεμικό επεισόδιο θα είναι και ματωμένο, είπε.

Πρόσθεσε επίσης ότι όλες οι «στιγμές» της προκλητικότητας της Τουρκίας συνθέτουν ένα σύνολο που έχει και αρκετούς νεκρούς μέχρι σήμερα και μια τεράστια οικονομική αιμορραγία για τον ελληνικό λαό, επισημαίνοντας ότι «δεν είναι μια κατάσταση ειρήνης, αλλά είναι μια ιμπεριαλιστική ειρήνη, η οποία στηρίζεται πάνω στον φόβο, στους εξοπλισμούς και σε κινδύνους για την πραγματική ειρήνη».

one channel

Στην εκπομπή One Talk Weekend βρέθηκε καλεσμένος ο βουλευτής ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, όπου σε τηλεφωνική σύνδεση με τον τουρκολόγο Δημήτρη Σταθακόπουλο σχολίασαν τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την εξόντωση του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαναστάση «η αμερικανική κυβέρνηση για τους δικούς της λόγους επέλεξε να το κάνει σήμερα (δολοφονία Μπαγκντνάντι). Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι ο ISIS έγινε ευρέως γνωστός το 2014, ενώ για τους Αμερικάνους ήταν από πολύ νωρίτερα, καθότι ήταν μια οργάνωση που εκπαίδευσαν, στελέχωσαν, καθοδήγησαν και η οποία σήμερα έκλεισε το ρόλο της με τη δολοφονία του αρχηγού της».

Από την πλευρά του ο κ. Σταθακόπουλος πρόταξε την παράμετρο της δύναμης της ψήφου και συγκεκριμένα των ψηφοφόρων του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. «Αν όντως έχει τελειώσει το θέμα (ISIS), για τους ψηφοφόρους του Τραμπ έχει ένα θετικό πρόσημο. Εκτός του ότι δείχνει ότι είναι ελεγκτής της κατάστασης, έχει συμμαχίες με τους εχθρούς, το θέμα Συρίας μάλλον κλείνει και για τα επόμενα 50 χρόνια οι Αμερικανοί φορολογούμενοι δεν θα ξαναπληρώσουν φόρους για χώρες που είναι τόσο μακριά. Αυτό παίζει τεράστιο ρόλο. Από την άλλη, οι Έλληνες κάνουν τα πιστεύω τους μια προβολή και νομίζουν ότι έτσι σκέφτεται και ο υπόλοιπος κόσμος. Γι’ αυτό την πατάμε συνεχώς και γινόμαστε καρπαζοεισπράκτορες. Αυτό η Ελλάδα πρέπει να το αποβάλλει».

Στη συνέχεια ο κ. Παπαναστάσης, σχολίασε την ομιλία του Κώστα Καραμανλή στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών υποστηρίζοντας πως είναι «εξαιρετικά διφορούμενος και με αντικρουόμενες απόψεις. Γιατί από τη μια προέβλεψε ότι σε μια ενδεχομένη κρίση Ελλάδας – Τουρκίας, η Ελλάδα θα είναι μόνη της, από την άλλη είναι διακεκριμένο μέλος μιας κυβέρνησης, η οποία διαβεβαίωνε τον ελληνικό λαό ότι μέσα από την υπογραφή των συμφωνιών, τη μετατροπή της Ελλάδας σε μια απέραντη βάση, διασφαλίζονται τα εθνικά συμφέροντα». Ο ίδιος και το ΚΚΕ πιστεύουν ότι «γίνεται μια συνειδητή προσπάθεια να παραπλανηθεί ο ελληνικός λαός σε σχέση μ’ αυτούς τους κινδύνους.

Ό, τι και να γίνει βέβαια, τα θύματα θα είναι ο ελληνικός και ο τουρκικός λαός, ενώ δεν αποκλείει και το ξέσπασμα θερμού επεισοδίου μεταξύ των αστικών τάξεων, «καθώς ο πόλεμος είναι ένα εργαλείο μέσα στην αντίθεση ή και τη συνεργασία των αστικών τάξεων για να πάνε ένα βήμα παραπέρα». Μίλησε επίσης για το ΚΚΕ και την οργανωτική του βάση, αλλά και τις διαδηλώσεις που πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας.

Κληθείς να σχολιάσει την άποψη ότι οι συνεχόμενες συγκεντρώσεις και απεργίες προκαλούν προβλήματα στους εργαζόμενους, ο κ. Παπαναστάσης υποστήριξε πως «τους εργαζόμενους τους ταλαιπωρεί περισσότερο η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία πήρε τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το πρόβλημα δεν είναι ότι κλείνουν οι δρόμοι, σε αυτές τις εκδηλώσεις συμμετέχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι». Η πρόταση του ΚΚΕ είναι πως «η απαίτηση του κάθε εργαζομένου να ζει σαν άνθρωπος, μπορεί να εκφραστεί μόνο μέσα σε οργανωμένες ταξικές δυνάμεις που κοιτάζουν το συμφέρον του εργαζομένου και όχι το συμφέρον του εργοδότη».